• NV - 1D - B kategória - Patricia Freelove

Utolsó kívánság

Liam Payne

Titeket megtalált már az igaz szerelem? Ha nem valószínű, nem tudjátok felmérni mit érzek.
Halálosan szeretni valakit felbecsülhetetlen érzés főleg, mikor tudod, hogy a társad is viszont szeret. Nincs is annál szebb, mikor egymáshoz bújva kiejtitek szátokon azt az egy szót. Azt az egyetlenegy szót, ami megmagyaráz mindent; szeretlek!
Ennek a szónak nagy súlya van. Néha az emberek elképzelni sem tudják, milyen nehéz. Csak felelőtlenül dobálják a szavakat, a következményeket nem nézvén. Senki sem tudja, igazán mit jelentenek azok a szavak amiket kimondd vagy leír. Még én sem tudom igazán, honnan is tudhatnám. Viszont annak az egy szónak, igazán tudom a jelentését. Azt tudom, még jó, hogy tudom. A szeretet szónak kiválóan tudom a jelentését. A szeretet az összetartozás, mikor valakit igazán szeretsz. Mikor valakit nem akarsz, soha, de soha elhagyni. Mikor valaki a legfontosabb számodra, és úgy érzed; nélküle nem tudnál élni. Ő jelenti számodra a levegőt, az oxigént. Ha Ő nem lenne, Te sem lennél. Olyan neked, mint madárnak a giliszta. Mint, virágnak a víz vagy a Napsütés. Elképzelni nem tudnád magadat nélküle.
Én sem tudom elképzelni magamat Ő nélküle. Az én oxigénem nélkül, bármennyire is furcsán hangzik. Én sem tudnék az én szerelmem nélkül élni. Pedig, egyre többet kell ezen gondolkoznom. Meg kell szoknom a magányt, ami örök.
Aleen beteg. Halálos beteg. És egyre rosszabbul viseli. Az orvosok szerint, alig van már pár napja. Szörnyű, hogy nem tud senki semmit tenni. Hisz’ olyan sok orvos, tudós él a Földön, miért nem tud senki sem segíteni szegény lányon, és mindenkin, aki ilyen betegségben szenved?
Éjjel, nappal mellette vagyok. Egy percre sem hagyom el. Szörnyű rettegésben élni, hogy talán míg kimegyek a mosdóra, addig feladja és nem harcol tovább, én pedig nem vagyok pont akkor mellette.
És sajnos, nem hiába félek. Egyre többször tör rám egy olyan érzés, hogy számára itt a vég. Hogy, nem bír már tovább küzdeni. Szemeimet alig merem nyitva tartani. És attól félek, ha este elalszik, az volt az utolsó ébren töltött napja.

~*~*~

Sejtéseim beigazolódtak. Két napja, elvesztettem Aleent. Szervezete nem küzdött tovább, nem harcolt és feladta. A halál magával ragadta Aleent, én pedig össze törtem. Kívül, belül. Nem tudom elhinni, hogy Aleen itt hagyott. Nem bírom felfogni, hogy, sosem hallom többé csilingelő nevetését, édes hangját. Hogy sosem látom többé, gyönyörű mosolyát, tenger kék szemeit. Telt ajkait, sosem érezhetem többé az enyéimen, csak akkor utoljára. Akkor, mikor teljesítettem utolsó kérését; csókoljam meg.
De az a csók más volt, akármennyire is szerettem volna, hogy a legkülönlegesebb csók legyen. Az a csók szomorú és keserű volt. Alig volt benne élet. Talán, mert az volt az utolsó mozdulata. És én, minthogy a legédesebben csókoltam volna meg, nem bírtam megtenni. Közel hajoltam hozzá, de megcsókolni nem tudtam. Éppen csak egy puszit leheltem szájára. Egy keserű és szomorú puszit.
Igen, mert én egy akkora pancser vagyok! Egy pancser, aki szerelme utolsó kívánságát sem tudja teljesíteni.
Hölgyeim és Uraim, Liam Payne. Az a Liam Payne, akinek a szerelme hónapok óta haldoklik, és az a Liam Payne, aki szerelme utolsó kívánságát nem tudta teljesíteni.
Ekkora bűntudattal, senki sem tud élni. Én sem vagyok képes rá! Ezért meg kell, hogy öljem magam! Mindenkinek jobb lesz így. A bűntudat elszáll, a gondok elszállnak, a gyász elszáll, én is elszállok, és a lelkem is elszáll. Távozik az élők sorai közül.
Egy hatalmas szikla tetején állok. Innen már nincs vissza út. Csak a hatalmas, és félelmetes fekete Temze
-          Viszlát Aleen! – suttogtam majd leugrottam. Bele a mélybe. Szárnyaltam, sőt repültem. Hihetetlen érzés volt! És nem teltem be vele. Még többet akartam. Még, még, még!

Hatalmas csapódással érkeztem meg. Hasamba, mintha hegyes tőt szúrtak, mellkasomból, mintha az összes életet kinyomták volna. Oxigénbombáim egyre fogytak, én pedig merültem, egyre mélyebbre. Szemeim lassan lecsukódtak, és soha többé nem nyíltak ki. Testemet ringatta a halál dallama, ereimben megalvadt a vér, és többé már nem keringett.



Értékelés:
Történet/Ötlet:
Őszintén szólva szép lett volna, ha a végén Liam nem lett volna öngyilkos. Véleményem szerint az öngyilkosság rettentően gyáva dolog. Egy mentőöv, hogy elmenekülj a problémáid elől. Amúgy kicsit New Moon szaga volt Liam öngyilkosságának  ;) :D 10/7
Írói képesség:
Fogalmazás:
Határozottan jobb volt, mint a másik novellában. 5/3
Helyesírás: Nem találtam feltűnő hibákat. 5/4
Karakterek megformázása: Szinte semmit nem tudtunk meg a karakterekről. 5/3
Leírások:
Érzelem leírások:
Az volt, nem is kevés. Kielemezted a szeret, és szerelem szó jelentését rendesen. Ezt figyelembe véve 5/3
Karakterleírások: Semmi 5/2
Tájleírások: Nem bővelkedett benne a novella. 5/2
One Direction, és hozzá való viszonyulás:
One Direction megformálása, szerepe:
Csak Liamről tudtunk meg apróbb dolgokat. 10/4
Realitás, és a One Direction-höz való viszonyulás: Ez már valóságosabb volt, mint a másik novella. 10/6

Összesen: 60/34 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése