Kritika: Kiválasztottak

Sziasztok! Egy újabb kritikával érkeztem, ma még jelentkezem egyel.
xx, 
Robin Summer
LINK

KINÉZET:
Kezdjük szerintem a fejléccel, nekem igazából tetszik, csak az én szememet kicsit bántják ezek csillogó vonalak. Szerintem nem szép rajta, csak elrontja az összképet, főleg a lánynál. Ha mindenképpen szeretnéd, hogy rajta legyenek, akkor ott a háttérben maradhatnak. A másik a cím, az eleje szép, de a vége ’lasztottak’ megnőttek, és jobban kunkorodnak a végei, ami igazán csúnya. Legyen egységes, egy betűtípussal és egy mérettel írj egy szót.
Nekem, amíg olvastam a történetet egy idő után ugrált a szemem a sárágtól. Maradj a fekete alapon, fehérnél vagy ne ennyire rikítson, mert nekem nagyon bántotta a szemem, és gondolom nem az a célod, hogy megvakítsd az olvasót.
A lapok tetszenek, a rendezett képeid is egységesek, csak én szerintem írhatnál róluk pár sort, nem muszáj, ilyen kérdőívféleség elég egy két mondtat is, ami rá illik, vagy mondani fog. Ha nincs trailer-ed, akkor fölösleges olyan részleget tárolnod, ha lesz is jó tanács az oldal sávba rakd ki.
A versenyjelentkezési plakátokat is inkább egy külön lapba gyűjteném. Igen ettől kicsit üres lenne, ezért rakj ki egy kis fülszöveget, mondjuk a tartalom részben lévő szöveget kicsit átírni, lerövidíteni és összesűríteni. Utána még felturbózhatod egy két képpel, vagy ilyesmivel.

TÖRTÉNET:
Az első, ami feltűnt, hogy rohansz és kapkodsz. Egyik percben még a konyhában vagyunk, aztán már a szobában, utána kint az erkélyen képzelődök. Majd azon kapom magam, hogy a szobában ülünk, és egy férfikezet rajzolunk.
Nekem nagyon hasonlít a Végzet erkélyei c. könyvsorozatra. Biztos olvastad, és onnét merítettél ihletet. Ez nem baj, csak ne az a séma szerint haladj majd tovább. Teremts új részeket, új történéseket benne, és már senkinek se fog róla eszébe jutni.
A helyesírásod jó, csak egy hiba van benne, de az elég feltűnő. Minden párbeszédnél!
„- Jól eltűntél pénteken. – Még egy kicsit pipa voltam rá, amikor ismét cserbenhagyott.”
Szóval a gondolatjel előtt sose teszünk pontot, ha utána tovább fűzzük a gondolatot. Kérdőjelet, felkijáltójelet persze lehet alkalmazni, akkor is, de pontot semmi kép.
A történet még az elején van, így csak további sok sikert tudok kívánni a bloghoz! J

2 megjegyzés:

  1. Szia/sztok!

    Köszönöm szépen a kritikát! A fejléc feliratát egy típussal/mérettel készítettem, szóval max másikkal tudnám ráírni.
    Az írás részén pedig folyamatosan dolgozom, bétát is alkalmazok a részeknél. Tudom, hogy van mit fejlődnöm és teszek is érte. Igen, olvastam a könyvet, és az ihletett meg, de a folytatás teljesen más lesz!

    U.i: Még egyszer köszönöm a kritikát!

    Lisa Nowell xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lisa N.!

      Nagyon szívesen, tényleg. Akkor szerintem érdemes lenne bevállalni egy másik betűtípust, persze csak szerény véleményem szerint.
      Mindenkinek van mit fejlődnie az írás terén, sosincs azaz állapot, hogy tökéletes. Csak jobb, mint tegnap, vagy az előtt.

      Igazán nincs mit, további jó blogolást,
      Raine Loire

      Törlés