Kritika - A lista


Sziasztok! Nos, ma végre egy kritikával érkeztem, aminek már nagyon rég itt lett volna az ideje! Szeretnék bocsánatot kérni a késlekedésért!

A LISTA


Kinézet:
A fejléc önmaában egyáltalán nem rossz. Nekem egy kicsit zsúfolt középen, ahol ugye 4 ember is észrevehető, bal oldalt pedig nagyon üres. A színek tetszenek, mondom, egyáltalán nem szörnyű. A felirat elveszik számomra a háttérben, mindenféleképpen más betűtípussal, vagy színnel írtam volna fel. 

A modulsávval semmi problémám, rendezett, a színek egyeznek. Chat színei tökéletesek, tetszik a könyvborító kép.

A bejegyzés címének betűtípusa egyik kedvencem, jó döntés volt. A bejegyzés szövegének színe az én szememnek egy kicsit sötét, de aztán lehet csak az én monitorom huncutkodik.
Úgy látom a láblécnél, ott az "írta" "közzétette" dolognál a neved ugyanolyan színű, mint a háttér, így teljesen eltűnik benne.
" Írta Alisson Cutler dátum: 12:38 " 
A trailer marha jó! Nagyon jól össze lett rakva!

Hát akkor azt hiszem a kinézetről mindent elmondtam, amit szerettem volna. Összeségében nem rossz, csak a fejlécen változtatnék egy picikét. Egész szép design, gratulálok!:) - Sajnálom, hogy rövid lett, szép designről jóval kevesebbet lehet beszélni, mint egy összecsapottról! - 

Történet:
Az első két fejezetet olvasom el, és a prológust, ugyanis a részeid hosszúak, így kevesebből is tudok véleményt alkotni!
Prológusba belekezdve már eldöntöttem magamban, hogy egy érdekes történetnek nézünk elébe! Azonban sajnos semmi sem lehet teljesen tökéletes, így felhívnám a figyelmedet egy hibára, melyet felfedeztem az első bekezdésben. de, előbb szeretném megemlíteni az aprócska dolgot, ami feltűnt, hogy néha tőmondatokat használsz az elején, vagy inkább úgy mondom, hogy olyan egyszerű  szavakat használsz, hogy úgy tűnik, mintha tőmondatok lennének.
És akkor a hiba: szóismétlés!
" Mindig is irigyeltem, amiért úgy tud aludni, akár egy téli álmot alvó mackó. Napok óta nem tudok rendesen aludni, ha valami csoda folytán sikerül is, általában rémálmaim vannak, és nem tudok pihentetően aludni." (15.sor közepe)
Két mondattal későb ismétlődik a "volt" szócska is!

Vesszőkre nagyon figyelj! Sokszor oda teszel, ahova nem kéne, és oda nem ahova pedig igen!

Felhívnám a figyelmedet arra, hogy egy párbeszédben a második gondolatjel előtt már nem szükséges a pont.
Szemléltetem:
Te:
- Tudod, hogy nagyon szeretlek és mindig is foglak bármi történjen. – küldtem felé egy mosolyt, de nem hinném, hogy hiteles volt.
Én:
- Tudod, hogy nagyon szeretlek, és mindig is foglak, bármi történjen - küldtem felé egy mosolyt, de nem hinném, hogy hitelesre sikeredett.

Újabb dolog, amit nem teljesen értek, vagy szerintem nem éppen ezt a szót kerested itt.
A gondolataimból a telefonom csörgése szakasztott ki, amit gyorsan a fülemhez is emeltem.
Az nem szakított?

Ennek a kedves Mr. Higginsnek van ám egója, és ha teljese őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondjam, hogy már most idegesít.

Kisebb észrevételek:
"- Mondjon pár nevet közülük és utánuk nézek. Ha találok valami gyanúsat, akkor tárgyalhatunk, de tisztában kell lenni-e vele, hogy ugyanúgy büntetést kaphat, mint a többi tag, ha esetleg odáig jut az ügy, mivel a részese. "
Felesleges a kötőjel, simán lennie.
Illetve ugyanitt van egy "büntetés" szó ismétlődése két mondatban egymás után!

"-Jó étvágyat. – integette az arcom előtt Jess." Elírás, integetett akart lenni, ugye?

" De nincsenek, mint általában dolgoznak. Csak vasárnap nem dolgoznak." Szóism.

Prológus végén a "ravasz meghúzása" ismétlődik, ami nekem eléggé szemet szúrt, próbáld mással helyettesíteni szerintem.
Összességében a prológus egésdz izgalmasra sikeredett, bár egy kicsit kiszámítható volt. Jobban körülírhatnád a dolgokat. Külön plusz pont, amiért hosszú a prológus!

Na, végre elérkeztem az első fejezethez, melynek elején a leírás nagyon tetszik! Szépen írtál, ügyes vagy!
Szegény Jessica, sajnálom. A szüleit pedig nem igazán értem, mert ha meghalna a gyerekem, szerintem öngyilkosságba menekülnék, nem kidolgoznám a belemet. Habár mindenki máshogy dolgozza fel egy szerette elvesztését.

"- Igen, köszönöm. Hányra kell oda érnünk? – nagyot sóhajtottam és vártam a válaszát."
Ha az igekötő (be, ki, le, fel, meg, el, át, rá, ide, oda, szét, össze, vissza) az ige előtt áll, akkor egybeírjuk! De szerintem ezt véletlen tévesztetted el, ugyanis a töbi helyen helyesen írtad! :)

"- Olyan zaklatottnak tűnsz. Történt valami? – fürkészte aggódva az arcom." Úgy gondolom, hogy ez a mondat egyáltalán nem illik ide, hiszen persze, hogy zaklatott, hiszen most vesztette el a testvérét.
Hú, hát... ne haragudj, de szerintem ez így kicsit furcsa, de aztán lehet én nézek sok rendörös sorozatot, de ilyen könnyen nem zárnak le egy nyomozást. Gyilkos fegyver? Az illető magával vitte? Vér nyomok valószínűleg voltak, és egy öngyilkosságnál a gyilkos fegyver az az áldozat kezében, esetleg mellette fekszik. Esertleg a kezébe tette a gyilkos? Akkor ujjlenyomat! Nekem ez így nagyon gyors volt, kicsit elsietted szerintem. Simán lehetett volna az is, hogy nem öngyilkosságnak állítod be, hanem lezáratlan ügy, mert ugye olyanok is vannak.
Na, Mr Higgins kezd szimpi lenni! Talán mégsem olyan, amilyennek mutatta magát először? Harry azonban egy arrogáns, bunkó. Amúgy is utálom, de itt még butábbnak, és idiótábbnak állítottad be.

Második fejezet, éljen! Fú, miközben a búcsúlevelet olvastam a hideg futkosott a hátamon, és többször is libabőrős lettem.
Harry és Jess között aranyos a jelenet, ami a konyhában játszódik, és Harry is normálisabb, szerencséje!
A fejezet végén, az utolsó előtti mondatban az "óta" szócskánál lemaradt egy "a" betű!

A blogod egész korrekt, ha lesz időm, végigolvasom az egészet, mert a kisebb hibákon kívül nincsen vele semmi problémám!
Gratulálok!


További jó blogolást!
Elnézést az esetleges helyesírási hibákért, vagy elírásokért!
xx

LTP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése