Kritika - I Need Your Love


KINÉZET

Fejléc: Igazság szerint nekem összességében tetszene, de a háttér és a gif Zayn-ről... kicsit ront a a helyzeten. A gif még jó is lenne..., de szerintem jobban bele kellene olvadnia a háttérbe ( legalább a széleinek ), ráadásul annyira furcsa, hogy Zayn-nek a fél feje le van vágva... A cím nekem túlságosan egyszerű. Kellett volna rá valami extra ( kontúr, átfedés..stb )

Színek: Imádom a kék színt, de szerintem ez így már nagyon nagy túlzás. A blog nagyon komor, és értem én, hogy ezt akarod ( remélhetőleg ) kifejezni, de akkor is kellene valami "fény" a kinézetbe. A háttér passzol a fejléchez, de a kék árnyalatok egymáshoz nem... Javaslom, hogy a főháttér legyen fehér vagy szürke..., mert így megtörnéd a komor hangulatot és a fejléc színeihez is hű maradnál. 

Lapok: Nos, először is: változtasd meg a menüsor hátterét. Esküszöm a háttér nagyon egyedi, de nagyon sokat rontasz vele, hogy így bepakoltad oda a modulsávba... (tényleg egy világosabb színnel nézne ki jól! ).  A szereplők lap tetszik, mert végre látok egy kis életet a blogon... De (!)  javaslom, hogy a design-hoz igazítsd ( vagy fordítva ) őket, mert ez a kettősség egyáltalán nem mutat jól. A képek mind vidámak: ugrálnak, mosolyognak, nevetnek rajta a szereplők... míg a blog ezzel a sötét árnyalatokkal úgy néz ki, mintha egy horror sztorit készülnénk elolvasni. 

Modulok: Az első gondolatom megint az a mostanra förtelmessé vált háttér... Őszintén szólva fogalmam sincs minek tetted be a modulcímek hátterének, teljesen felesleges. Ráadásul nem is egységes, mert nem mindegyik modul cím lett hátteresre megcsinálva. Javaslom, hogy mindegyiknek állíts be egy hátteret vagy egyáltalán ne legyen... a lényeg, hogy egységes legyen.
A szövegdobozok szövege sorkizárt legyen, mert úgy szép és esztétikus. A chat-nek szerintem kellene egy halvány ( világos ) háttér, mert így nagyon el van veszve a modulsávban... továbbá a modulok sorrendje sem a legmegfelelőbb.
1. Trailer ( ha már egy ismertető modul )
2. Oldalak/menüsor
3. Lina Thomson
4. Zayn Malik
5. Új fejezet, facebook csoport és bloglovin... ( ezeket lehetne egy közös szövegdobozba rakni )
6. Chat
7. Információk
8. Könyvborító
9. Kattintások
10. Blogarchívum ( bár ez teljesen felesleges, mert vagy egy fejezetek modul )
11. Cserék

TÖRTÉNET

Trailer: Összességében nem is volt rossz. Egy - két helyen a képek között nem elég szép az átmenet, a szöveg nem a legegyedibb és kétségkívül csak a directionereket fogja meg a történet valótlansága... Mind ezek ellenére technika és kivitelezés szempontjából jónak mondható. 

Prológus: 
Először is: egy prológusba sose írd oda, hogy éppen kinek a szemszöge, hiszen a prológus olyan akár egy előzetes. 
Másodszor: Nagyon rövid lett és nekem kicsit vontatott is. Nyilvánvalóan megtudtuk, hogy Lina szülei meghaltak és következtetni is lehet, hogy milyen lesz ezután az élete, de akkor is kellene egy kis utalás... 
Harmadszor: Nekem eléggé rövidnek tűnik. Ha éppen van időd és kedved hozzá, szerintem nem ártana kibővíteni ezt a kis bevezetőt. 

Fogalmazás és helyesírás: 
1. Fejezet: 
Ami először eszembe jutott: "Most ez halál komoly?" Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy te így látod a dolgokat. Őszintén szólva, egy fanficnek is kéne, hogy legyen valóságalapja, de ennek egyáltalán nincs. Normális esetben az ember hisztizne, kiakadna, magábaroskadna.... vagy bármi hasonló, de biztosan nem ajánlaná fel, hogy nézzenek filmet. Ráadásul attól, hogy Zany megmentette nem kellene ennyire kiteregetnie a "szennyesét". Javaslom, hogy a későbbiekben gondolkozz el picit a realitáson. 


 2. Fejezet
Öhm, tényleg nem bunkóságnak szánom..., de ez a történet olyan, mintha a One Direction blogok feltűnésének kezdetén íródott volna. Ami először lejött ebből a fejezetből azaz, hogy ha megcsókolja a csajt én száz, hogy leesek a székről. Így, ahogy megfogalmazod, vontatottan leírod semmi élvezhető nincs a történetben ráadásul előre kilehet számítani, hogy mi következik ez után. 
Továbbá a helyesírással is lenne egy - két probléma. 
"Mikor kinyitottam a szemem, hallottam, ahogy nyitódik az ajtó. Gondolom Zayn nyitotta ki." - Mikor kinyitottam a szemem hallottam, ahogy nyitódik az ajtó - gondolom Zany nyitotta ki....
"- Á, te vagy az a hajléktalan, aki csak a pénzt akarja kicsalni az én Zaynemből? Hát el kell, hogy keserítselek, ugyanis én nem fogom engedni, hogy holmi csöves velünk egy légtérbe legyen." 
Először is: Normális ember ilyet nem mond, másodszor nekem kissé értelmetlen a mondat. Talán így helyesebb lenne: Á! Te vagy az a hajléktalan, aki csak a pénzét akarja kicsikarni ( mert ugye Lina nem nagyon tud mivel csalni ) az én Zayn-emből? Hát el kell, hogy keserítselek: ugyanis én nem fogom engedni, hogy holmi ( szerintem a 'valami' ide jobban passzolna ) velünk egy légtérben legyen!"

3. Fejezet: 
" Nem lehet több. Nem szabad, hogy más legyen, mint haveri kapcsolat." - Nem lehet több! Nem szabad, hogy más legyen, mint haveri ( a baráti egy fiú - lány esetében szerintem jobban hangzik, de így is jó ) kapcsolat!.
Ez a lehajtottam a fejem, és a cipőmet bámultam opció annyira unalmas, hogy sikít a többi mondat között. Javaslom, hogy a későbbiekben ne használd.
"A helyiség másik végében egy íróasztal helyezkedett el, amin egy 30-as éveiben járó nő ült." - A helyiség másik végében egy íróasztal helyezkedett el, ami mögött egy 30-as éveiben járó nő ült. - szerintem így sokkal szebb és érthetőbb lenne, hiszen egy cég/kávézó vezetője nem nagyon szokott az íróasztalon ücsörögni... sőt, a tiniken kívül más sem.

4. Fejezet: 
Igazából itt nem tudok konkrét részeket kiemelni, amik annyira vészesek lettek volna. Igazából nekem nem tetszik rész, mert nagyon átlagos... egyszerűbben szólva sablon, de ezt majd inkább az összegzésben fejteném ki.

Összegzés: 
Sablonos. Sajnálom, hogy ezt mondom, de gondolom komolyan érdekel, hogy mit gondolok a blogról. Nekem azok a sztorik jutnak eszembe, amik hajdanán még az én kezdő koromban terjedtek a blogger-ek világában. Csak javasolni tudom, hogy vigyél sokkal több egyediséget a történetben, mert így csak a directionerek körében érsz el sikereket. Ami egyáltalán nem rossz, de be kell vallani, hogy mindenki számára jó érzés lenne, ha valaki olyat nyűgözne le, aki nem éppen az 1D miatt olvassa a sztoriját.
Továbbá oda kellene figyelned a mondatok összerakására, a vesszőkre... és a kisebb nagyobb elgépelésekre. Javasolnék esetleg egy bétát, bár mostanában nagyon ritkán lehet normálisan találni főleg olyat, aki egy fanfiction-t vállal el.

Bea Styles. xx


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése