Barátság - Gondolatok + a Legjobb író kategóriáról

Konnichi wa!

Tudom, ígértem nektek egy csomó mindent erre a hétre, amit igyekszem is bepótolni a hétvégén és a mai napon. Aztán átlépünk egy másik hónapba, egy teljesen új témával, ami a Ti szavazataitok alapján fog eldőlni. Aki még nem vette volna észre, annak most mondom, hogy jobb oldalt a modulsávban talál egy szavazót, amiben ékezetek nélkül olvashatja a júniusi hónapra megszavazható témákat. Sajnos a blogger szavazója valami titokzatos módon elromlott és nem működik, nem számolja a szavazatokat, ezért kénytelen voltam egy másik oldalról belinkelni egy online szavazót. Remélem ez nem mondja fel a szolgálatot és tényleg sikerül megoldanunk, hogy olyan témáról írhassak/írhassunk Nektek, ami igazán érdekel Titeket.
Most így a szavazóról jut eszembe, nem tudom, hogy LTP már mondta-e Nektek, de akkor én is elmondom még egyszer, hátha valaki még nem tudná. A Legjobb író kategória hivatalosan is törölve lett, mert eltűntek a szavazatok, az online szavazó pedig nem engedi, hogy 20 válasznál többet adjunk meg, így nem tudtuk sehogy sem megoldani, hogy a 30+ nevező között igazságosan, csalások nélkül a Ti szavazataitok alapján el tudjuk dönteni, hogy ki is érdemli eme nemes kitüntetést. Ezért szeretnék elnézést kérni a magam és az IWGUTIO csapatának nevében is. Tényleg szerettük volna megtartani ezt a kategóriát is, de sajnos most ez nem jött össze, talán majd máskor.
Vissza is térek ennek a bejegyzés lényegéhez, ami nem másról fog szólni, mint a különböző típusú barátságokról. Olvashatsz néhány gondolatot, a fiú-lány barátságról, a mostanában egyre több könyvben felbukkanó meleg barátokról, illetve egy kis szótárat arról, hogy kiket hogyan is nevezünk az ismerőseink közül.

További jó olvasgatást és blogolást kívánok!
M. Mircsi


Fiú-lány barátság:
Egy srác és egy lány lehetnek csak barátok, de egy ponton vagy egy másikon, egymásba fognak esni....
Talán ideglenesen, talán rossz időben, talán túl későn, vagy talán örökre.
Sokan sok helyen, sok féleképen teszik fel a kérést, hogy vajon létezik-e igazi, szerelmi, testi vonzalmak nélkül egy srác és egy lány között barátság. Több helyen olvastam erről véleményeket, beszélgettem erről, és néha még magam is elgondolkodtam ezen a talán nem is létező barátságon. Először, mint minden naiv lánynak, nekem is az jutott eszembe, hogy Naná! Már miért ne lehetne két különböző nemhez tartozó élőlény között csak szimpla barátság?, ám most már úgy gondolom, ez elég nehezen hozható össze, mivel barátokat azoknak nevezzük, akikkel szoros a kapcsolatunk, mindent meg tudunk beszélni, sok időt töltünk együtt. Tegyük fel, hogy ez mind megvan egy fiú és egy lány között, csak és kizárólag barátként tekintenek egymásra, eszük ágában sincs szerelmesnek lenni a másikba, és nem is fognak, na de mi történik, ha valamelyiküknek összejön egy komolyabb kapcsolata? A lány/fiú egyre több időt tölt a pasijával/csajával, elhanyagolja a barátját, már nem ő az egyetlen az életében, akivel meg tudja beszélni a napját, a lelki problémáit, a kapcsolatuk szép lassan elfelejtődik, és már csak egy régi szép emlék lesz mindkettejüknek. Persze, most lehetne mondani, hogy mi van akkor, ha nem így történik, ha a kapcsolatuk mellett ugyanúgy találkozgatnak, megbeszélik az életüket? Egyszerű, valószínűleg a fiúbarátja/barátnője féltékeny lesz a szerelme csak barátjára, addig nyaggatja, míg vagy elszakítja őket, vagy ez miatt szakítanak. Ha az utóbbi történik, valószínűleg nem volt elég komoly a kapcsolatuk ahhoz, hogy a lány/fiú inkább őt válassza, ahelyett, hogy megmarad a csak barátsága mellett, amiről tudjuk, hogy nem fog sokáig barátság maradni, mivel ha valaki ennyi időt tölt egy emberrel, aki fontos neki, akit szeret, nem kell sok hozzá, hogy a barátságból egy egyoldalú, vagy akár viszonzott szerelem legyen.
Az én anyukámnak anno volt egy ilyen kapcsolata, de sajnálatos módon a fiú beleszeretett, ám ez nem akadályozta meg, hogy együtt maradjanak, ám biztos vagyok, hogy ő is tudna mesélni arról, hogy miken ment keresztül, amikor anya komolyan beleszeretett apába és kénytelen volt elfogadni, hogy ezek után nem sok esélye lesz arra, hogy esetleg több is legyen közöttük, majd lassan eltávolodtak egymástól. A fiút (vagy már inkább férfit) a mai napig ismerjük, egy boldog házasságban él, de a kapcsolatuk már közel sem olyan jó, mint volt. Sőt, már inkább apával vannak jobb viszonyban.
Nem mondom, hogy nem létezik fiú és lány között csak barátság, de nem hiszem, hogy tartós lenne, mert az élet biztosan fog hozni valamit, ami nem engedi, hogy barátság maradjon.


A meleg férfiak a legjobb barátok
Minden lánynak szüksége van egy meleg legjobb barátra.
Ez a kis gondolatmenet egy német magazin egyik cikkéről kapta a címét, ami arról szólt, hogy megkérdeztek ezer nőt, hogy szerintük kik a legjobb barátok. A nők több mint a fele, 65%- a felelte azt, hogy egy homoszexuális barát sokkal jobban megérti őket, mint egy hetero, vagy akár egy másik nő. Mostanában egyre több olyan könyvet olvashatunk, amikben szintén megjelennek a homo férfiak, mint a főhősnő legjobb barátai. Ez azért is jó, mert így véletlenül sem eshet meg azaz elkerülendő eset, hogy valamelyikük beleesne a másikba. Lehet, hogy először undorítónak tűnhet a gondolat, hogy két fiú olyan testi kapcsolatba keveredik egymással, mint két különböző nemű ember, de ezt ügyesen el lehet kerülni egy történetben, vagy kicsit megfűszerezni vele. Néha az undorító, más dolgok sokkal több érdeklődést vonz, mint a megszokott dolgok. És főhősnőnknek még van is egy barátja, aki más, mint a többiek, mások a szokásai, ezért lehet egy kis érdekességet belecsempészni a történetbe, és váratlan fordulatokkal fenntartani az olvasó figyelmét.


Szótár

Összegyűjtöttem azokat a szavakat, amikkel jellemezni szoktuk ismerőseinket, és azok jelentéseit.

Legjobb barát: azok az emberek a legjobb barátaink, akiket valamilyen szinten kiemelünk a baráti körünkből, aki sokkal kedvesebb, fontosabb nekünk, mint mások
Barát: ezek az emberek nagyon közel vannak hozzánk, sok időt töltünk velük, megosztjuk velük a problémáinkat
Haver, cimbora: sokat tévesen nevezik haverjaikat barátainak, azonban a kettő teljesen más jelentést hordoz, ugyanis cimboráinknak/haverjainknak azokat az embereket nevezzük, akikkel szívesen elszórakozunk, elbulizgatunk, vagy beszélünk ki másokat, de titkainkat már nem osztanánk meg velük
Ismerősök: sok szó van, amivel nevezni tudjuk az ismerőseinket, de vannak olyan embereket, akik egyszerűen csak ismerősök. Tudjuk a nevét, néha-néha odaköszönünk nekik, de közömbösek nekünk, csak ismerősök, nem többek.
Ellenség: azokat hívjuk ellenségeinknek, akik valamiben ellenünk vannak, akiket nem szívlelünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése