Kritika - Flashback

Flashback
Kinézet:

A fejléccel különösebb problémám nincsen, sőt kimondottan tetszik, mindössze az szúr szemet nekem, hogy a két alak fejébe belemegy egy rakoncátlan felirat, és ez engem kicsit zavar. A felirat sem megy a fejléchez, de kinek mi, én biztos valami hagyományosabbat választottam volna. 
Az oldalakkal minden rendben van, tetszik a stílus, amit használsz náluk. Az oldalmoduloknál nem találtam hibát, szép és rendezett. A chat színei teljesen rendben vannak.
Annyit ajánlanék, hogy a részeket sorkizárttal írd, mert így annyira összevisszának tűnik az egész, olyan, mint amikor egy szoba fele teljesen rendbe van téve, míg a másik felében háborús jelek uralkodnak. Érted mire célzok, remélem.
Szép munka!
10/8 - Sorkizárt!

Történet:
Mint látom a blogon még csak három fejezet, prológus, illetve egy ismertető szerepel, ezért előre szólok, hogy nem fogok tudni ódákat zengeni, és rengeteg mindent mondani, feltéve, ha jó!
Amit az ismertetőben olvastam, tetszett, mert úgy tűnik sikerült egy egyedi ötlettel előállnod. Láttam, nagyon, nagyon ügyeltél, hogy minél szebben fogalmazd meg, ez nagyjából sikerült is, de volt, ahol kicsit erőltetettnek éreztem a dolgokat.
A prológusba beléekezdve, az állam a padlót súrolta, ugyanis nagyon szépen fogalmaztál benne, komolyan, tetszik, ügyes vagy! Nem mindenki tud ilyen szép kerek modnatokat írni.
Felfedeztem a második nagyobb bekezdésben egy szóismétlést:
" ...hiszen az égből hulló esőcseppek egyre erőteljesebben hullottak le az égből..."
Nem annyira borzalmas hiba, hamar kijavítható!
Sokszor használod a részben a sziluett, és az egyed szót.
Még egy szóismétlés:
" Az egyed halkan zihálva bámult a koromfekete lábbeli után, miközben ökölbe szorított kézzel szorította a teste mellé a karjait."
A rész végére érve megszületett bennem a gondolat, miszeint nagyon szépen használod a szvakat, érted az egésznek a lényegét. Ritkán olvasok ennyire igényes irományt, csak gratulálni tudok ehhez a szomorú, mégis csodálatos prológushoz. Ha kijavítod azt a pár szóismétlést, melyre felhívtam a figyelmedet, fantasztikus lesz!
Plusz pont azért, amiért ennyire tartalmas!
Az első fejezetben néhol kevered-kavarod a múlt és jelen időt.
Memory, milyen egyedi név, jó ötlet!
Azok a fránya szóismétlések annyira elcsúfítják az apaljábavéve tökéletes mondatot. "Az ír srác". Itt ez nyert fölényesen.
Őszintén sajnálom Niallt, tényleg fájdalmas lehet elveszteni, főleg a húgát - nekem is van kettő, úgyhogy megértem. Viszont, Liam egyáltalán nem szimpatikus, egy bunkó sztár jött le a viselkedéséből.
A második fejezethez érve feltűnt, hogy van néhány elírás a fejezetben. Példát most nem hozok, de ha visszaolvasod, akkor meglátod! Tetszenek a gondolatmeneteid, illetve a leírásaid, jól megírtad.
A harmadik részben van egy bizonyos mondat, ami Eleanor szájából hangzik el a szobatsiztaságról, és egy kicsit értelmetlennek találom. Ötletes ez a doboz, azt hiszem kezdem sejteni, hogy mi lehet benne.

Összeségében tetszik a történet, csak az elírásokra, illetve a szóismétlésekre nagyon figyelj!
10/8,5 

Remélem, hogy semmivel sem bántottalak meg, mert nem életcélom beletiporni az emberek érzékeny lelki béjébe. :) 
Ölel
LTP

3 megjegyzés:

  1. Drága L.T.P!
    Nagyon, de nagyon szépen köszönöm, hogy szakítottál időt a kritikára és végigbogarásztad a blogom tartalmát! Továbbá hálás vagyok azért is, hogy felhívtad a figyelmemet a kissé kellemetlen szarvashibáimra, amelyeket bevallom eddig nem is vettem észre! Lekötött a történet kifejtése, így nem kifejezetten fordítottam nagy gondot a szóismétlésekre, bocsánat! Tényleg köszönöm, hogy figyelmeztettél!
    Igyekszek még tovább fejlődni és természetesen megpróbálok javítani!
    Még egyszer köszönöm szépen!

    Lots of Love and Kisses:
    Nadia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nadia!
      Koszonom, hogy reagaltal a kritikara:) Igazan nincs mit, szivesen olvastam amit irtal, es valoban latszott az igenyes tartalom!:))
      Xx
      LTP

      Törlés
    2. Kedves Nadia!
      Koszonom, hogy reagaltal a kritikara:) Igazan nincs mit, szivesen olvastam amit irtal, es valoban latszott az igenyes tartalom!:))
      Xx
      LTP

      Törlés