Kritika - Bad Life


Fejléc: Összességében a fejléc nekem egyáltalán nem tetszik. A szereplők kivágása kezdetleges, a képek összemosása borzalmas... a cím pedig egyszerűen semmihez sem passzol. Jó ötlet két szín használni egy címnél, de a fekete - fehér most valahogy rossz ötletnek bizonyult. Míg a fekete teljesen eltűnik a fejléc részletei között, addig a fehér annyira rikító, hogy az ember figyelmét csupán a 'bad' szócska köti le. 

Színek: Nincsenek... Nálam a fekete - fehér színkombináció egyáltalán nem nevezhető színnek ( természetesen design terén ). Jó, használja az ember szövegszínnek, link színek... de ne háttérnek és ne ennyire töménytelen minőségben. Javaslom, hogy készíts egy új külsőt a blognak: maradhat a sötét, komor hangulat, de akkor se csak a fekete - fehér színekre asszociálj. 

Lapok: Összesen négy lapot találtam, és az is annyira el van veszve a modulsávban, hogy az már lehetetlen. Mivel nem sok lapot használsz át rakhatnád őket a fejléc alá, ezzel egy kis hangsúlyt biztosítanál nekik. Igazából a szereplők lapnál a gif-ek ötletesek, de kellene nekik egy egységes méret, mert így a szemfülesebb embereket lehet, hogy zavarja... 

Modulok: Először is, amit leszögeznék: egy szöveg akkor szép és ízléses, ha sorkizártra van állítva. ( ezt neked is csak javasolni tudom ). Őszintén szólva a modulsáv számomra egy kész káosz. A sorrend kissé furcsa, a könyvborító túlságosan háttérbe szorul, a chat színeit meg kellene változtatni... a könyvborítókat lehetne egy külön lapra rakni..., míg a cseréknél csökkenteni kellene a mutatott blogok számát. 
Gyorsan írok egy sorrendet, hogy lásd mire is gondoltam: 
1. Üdvözöllek a blogon ( lehetőleg a kép szélessége akkora legyen, mint a szöveg szélessége )
2. Kérdőív ( ha nem szükséges, akkor törölni is lehetne...)
3. Oldalak
4. Részlet ( ehhez jöhetne egy kép )
5. Feliratkozók
6. Chat
7. Iformációk
8. Ha könyv lenne ( bár szerintem ez igazán mehetne a részlethez )
9. Klikkek 
10. Profil 
11. További blogok 
12. Profil 
13. Cserék
14. Plakátok

TÖRTÉNET

Trailer: Igazából nagyon tetszett, csupán abba kötnék bele, hogy túl gyorsan ment a szöveg... Néhol egy kicsit lehetne lassítani rajta. 

Prológus: Fogalmam sincs miért, de annyira nem fogott meg. A trailer felkeltette az érdeklődésem, de ahogyan a prológust olvastam kissé mintha elszállt volna a lelkesedésem. Egy két helyen találtam lemaradt ékezetet, értelmetlen mondatot... és ez rontott a prológus minőségén. Annak ellenére, hogy lehet következtetni a sztoria a prológus szinte semmit sem mondott/mutatott meg nekem.

Fogalmazás és helyesírás:
1. Fejezet: Igazából annyira nem volt vészes. Annak kevésbé örültem, hogy a prológust folytattad... ugyanis a prológus így olyannak tűnt, mintha egy sima fejezet lett volna. Nagy gondokkal nem nagyon találkoztam ( fogalmazás terén )... ugyan akkor kisebb - nagyobb elgépelések, hibák és hasonló dolgokon megakadt a szemem.
Pl: " Én újra a Liamen kezdtem gondolkodni, Ő pedig az üres tekintettel nézte az utat." - akár mennyire szeretnéd kihangsúlyozni, hogy Liam egy lényeges szereplő... ne írd nagy betűvel az 'ő-t'... szerintem egy kissé igénytelen hatást kelt, de ez mindenkinek ízlés kérdése. Amibe viszont tényleg belekötök az az a betű Liam neve előtt... Nekem kissé 'parasztos' hatást kelt, ami egyáltalán nem mutat jól egy történetben.

2. Fejezet: Ez a fejezet különösen megfogott, és lenyűgözött Liam cselekedete. Igazából nem egy "hűde egyedi, sosem hallottam még hasonlóról" sztoriól beszélünk, ennek ellenére meg van a saját varázsa. A levélben, amit Liam írt vannak apróbb elírások, valamint Amanda és barátja párbeszédén kellett volna egy kicsit többet javítani.

3. Fejezet: Nos, ennél a fejezetnél már akadtak kisebb problémák... Értem itt az ismétlésre, ami kicsit sokszor fordult elő. Továbbá a mondatok összetétele volt még egy kissé zavaros... Itt legfőképpen arra gondolok, hogy az alapvetően összetartozó mondatokat szétválasztottad... és olyan szavakkal kezdted a következő mondatot, amivel egy igényes írást nem nagyon lehetne.

4. Fejezet: Őszintén szólva ez a fejezet egy kissé gyérül kezdődött. ( itt javasolnám, hogy többször is olvasd át, mert nem egy - két hibát találtam.)
Pl: - Tom? - lepődtem meg legjobb barátom láttam ahogy beléptem a konyhába. Szőke fejét fogva támaszkodott a konyhapulton támaszkodott. Valószínűleg Ő is a fejfájástól szenvedett épp. - ismét felbukkant a nagy Ő, és ez már számomra tényleg zavaróvá vált... Továbbá az ismétlés, és az értelmetlen mondat tette be nálam a kaput.

Összességében: Javaslom, hogy, ha van egy kis időd nézd át a fejezeteket és fogalmazd át őket egy kicsit. Futtass le pár helyesírás ellenőrzőt a szövegen, vagy éppen kérj meg valakit, hogy nézze át neked az adott fejezetet.  

Bea Styles.xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése