Szellemvárosok

Buu husik! :3
Ha már a városok a téma, akkor én is ide firkantok valamit... bár én egy kicsit más oldalról közelítettem meg a dolgot és olyan helyszíneket hoztam amik már vagy teljesen vagy részben kihaltak, a lakóik magukra hagyták régi otthonukat átadva ezzel az enyészetnek. Aki dísztópiás vagy horrorisztikus történetre adná a fejét, szerintem nyugodtan szemezgessen az adott helyszínekből, mert nagyon jó kis kiindulási alapot adhat a leírásokhoz esetleg fejlécekhez. Néhány érdekességről is vannak képek, mint elhagyatott elmegyógyintézet, labor, börtön és vidámpark.

Detroit a szellemváros
A 2010-es években Detroit lakossága megfeleződött és a város jelentős része kiürült. Az üres házakat többen szemétlerakóhelynek vagy meggyilkolt személyek holttesteinek elrejtésére használják (milyen eredeti). Becslések szerint a városban ötvenezer kóbor kutya él, melyek veszélyt jelentenek a még ott élő lakosokra.




Tkvarchal a szellemváros
Tkvarchal is egy elnéptelenedett bánya város Grúziában. A lakossága folyamatosan csökkent a abkháziai háborúnak köszönhetően, míg mára teljesen elnéptelenedett.

 



Spinalonga a szellemváros
Spinalonga félszigetként helyezkedett el egészen addig, míg 1526-ban el nem hordták a Krétához kapcsoló földnyúlványt. Egy leprás kolóniának is otthont adott, itt volt az egyik utolsó működő lepratelep Európában. Az utolsó  lakos, egy pap 1962-ben hagyta el a szigetet. Azóta a turisták kedvelt helye lett.

 


Plymouth a szellemváros

Plymouth valaha Montserrat legnagyobb kikötővárosa volt, a lakosság közel 4000 főt számlált. A  város hanyatlását az ottani vulkán okozta a folyamatos kitörések felégették, és 80%-át elpusztították a házaknak, így lakhatatlanná téve az addig népes várost.

 



Palenque a szellemváros
Palenque egy maja romváros Mexikóban. Az egykor 15 négyzetkilométer területű Palenque romjainak nagy része még ma is feltáratlan. A város és a környező nemzeti park 1987 óta az UNESCO kulturális világörökségének része.



Elhagyatott laboratórium

Elhagyatott állatorvosi laboratórium 
Elhagyatott állatorvosi laboratórium Elhagyatott állatorvosi laboratórium 

Elhagyatott elmegyógyintézetek 


Cane Hill Asylum
 


Elhagyatott börtön
Essex County Jail Complex 





Elhagyatott vidámparkok




A formázási problémákért pedig elnézést, a blogspot ismét szarakodik a html nézettel :c Amit helyre áll javítom.


Források: # # # #

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése