Interjú - Ziio Valkyrie




Sziasztok! Most egy interjúval érdekztem a Legjobb könyv/film által ihletett blog második helyezetjével, Ziio Valkyrie-vel.
Remélem sokan elolvassátok, illetve minél többen meglátogatjátok a szerencsés második helyezetünk Lokiról szóló blogját!
Blog, mellyel második helyezést ért el:
Mischief and Blood - Hungarian Loki fan fic




1. Először is szeretnék gratulálni a második helyezéshez. Az első kérdésem nem lenne más, minthogy mit éreztél, amikor kiderült, hogy második lettél? 
Nos, nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy II. helyezett vagyok, én simán azt hittem, hogy én leszek az utolsó, mint mindig. De végre sikerült valamit letennem az asztalra, szóval igen, repdesek örömömben, mint egy pillangó.

2. Mikor kezdtél blogolni? Már évek óta vagy a "szakmában", vagy csak pár hónapja?
Hú, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjak meg kellet néznem a Blogger- profilomat. 2012. Decemberében kezdtem, úgy kb. másfél éve és pár hónapja vagyok bloggerina, de nem igazán hívnám ezt "szakmának", annyira jól nem írok, hogy szakma legyen ez az egész.

3. Mi ad ihletet az íráshoz? Barátok többnyire, zene, esetleg filmek? 
Mind a három, sőt, ide sorolhatnám még a könyveket, a videókat és a fanartokat is. Viszont a legnagyobb ihlet adóm a zene, abból is a Brother Blake féle dubstep az, ami által a legtöbb fejezet elkészült. Harley karakterének megformázásában például nagyon segített az In My Eyes c. zeneszáma, Valor-t pedig a Fate To Decide alapján írtam meg. 

4. A design-t mindig magadnak készíted, vagy előfordult már, hogy rendeltél mástól?
A design-t mindig is magamnak készítettem el, több okból is. Egyrészt, fejlődni akartam így design készítés terén, és ezt csak akkor tudom elérni, ha magam csinálok mindent. A másik dolog, ami miatt minden saját az az, hogy utálok segítséget kérni és azt is utálom, ha az én munkámat valaki helyettem csinálja. Az én blogom, az én felelősségem.

5. Mi a véleményed azokról a bloggerekről/bloggerinákról, akik csak azért írnak, hogy rengeteg megjegyzésük, illetve feliratkozójuk legyen?
Nem a kedvenceim, de sajnos a blogger világa 50%-a már ilyen kis 11/12 éves, akik csak a feliratkozók miatt írnak. Nem rég láttam egy olyan blogot, ahol konkrétan kiírták, hogy azért rendeznek versenyt, mert az a blog megérdemel több olvasót. Na, kérem, nem, nem érdemel meg, tessék csak megdolgozni azokért a feliratkozókért. Sajnos nem lehet semmit tenni ellenük, mert ha egyre rátámadsz, ezer támad vissza rád. 

6. Szoktál díjakat kapni? Mit gondolsz, ezekről az adom-kapom blogger díjakról?
Öhm, a Mischief and Blood-nál eddig csak egy díjat kaptam, de a régi Still Alive-nál (ami most már Troubles in Terrorist Town) volt vagy 6-7 díjam. Őszintén, nem nagyon érdekelnek ezek a díjak, mert a tucat 1D blogok is kapnak ezekből a díjakból, szóval számomra már elértéktelenedtek. 

7. Miért pont Lokiról írsz? Mi van Thor-ral? 
10 A4-s oldalon össze tudom foglalni, hogy miért pont Loki, de ide egy rövidebb verziót írok le az         olvasók érdekébe. Számomra Loki vonzóbb, mint Thor, nekem egyszerűen jobban tetszik a sötétebb haj és gonosz vigyor, mint Thor Barbi frizurája. És a másik fő indok pedig az, hogy Loki gonosz, és egy gonosz emberben sokkal több potenciál, izgalom van, mint egy szuperhősben. A szuperhős kiszámítható, míg egy őrült elme nem, sose lehet tudni, hogy mi lesz a pszichopata következő lépése, ettől pedig a történet is izgalmasabb.

8. Mesélnél kicsit arról, hogy hogyan zajlik le nálad egy fejezet összerakása? Az első betűtől, az első képig?
Az első lépés az ihlet gyűjtés. Az agyamban mindig van egy kis vázlat, mi csak a történést tartalmazza, de a párbeszédeket nem, erre jön a zenehallgatás és a kutatás, ezekből pedig még több ötlet ered, innentől kezdve pedig neki kezdek a fejezet megírásának. A párbeszédeket mind akkor találom ki, amikor írom, nincsenek előre megtervezve a szavak, és a hangulata a fejezetnek is gyakran attól dől el, hogy az írásakor milyen napom van. Ha ideges vagyok, akkor izgalmas/ijesztő/durva fejezeteket írok, ha boldog, akkor nyugisabb és emészthetőbbek lesznek a részek.

9. További Marvel filmeket is szeretsz? Mesélj róluk, ha igen, ha pedig nem, akkor erről az egyről.
A Pókember és az X-men filmeken kívül az összes Marvel filmet fogyasztom, az összes film az előbbiek kivételével megvan, a Thor első részér például másfél éve kerestem, csak 3 hónapja tudtam megszerezni egy Media Markt-ból. Szerencsémre az Loki megáldott és még egy Wii Thor játékkal is megajándékozott, szóval megérte akkor elmenni. A filmek mellet még a képregényeket is olvasom, bár nem valami olcsó mulatság.

10. Írnál magadról, a bloggeres tevékenységedről, életedről (persze csak, ha publikus) pár szót?
Hm, magamról tudok pár dolgot írni, a többiről már nem annyira. 14 éves vagyok, Marvel rajongó, de a DC-vel is jól megvagyok, bár annak már nem olvasom a képregényeit. Nálam a sötét oldal a nyerő minden tekintetben, nagyon csipázom a gonoszokat, mert hasonlít a személyiségem az övékhez. A Marvel mellet nagy szerelmeim a videó játékok, szinte minden fajtát fogyasztok, de kedvenceim a Frictional Games által kiadott Penumbra Antológia és az Amnesia: The Dark Descent. Horror mániás vagyok, ez valószínűleg betudható annak, hogy enyhe szadista hajlamaim vannak, ettől szoktam néha írni/mondani olyan dolgokat, amik nem a legkellemesebbek. YouTube függő is vagyok, mind a magyarokat, mind a külföldieket imádom, az időm nagy részét töltöm videó nézéssel. Nos, röviden ennyi lenne, aki többet akar rólam az majd úgy is kérdezni fog, köszönöm az interjút, további jó blogolást kívánok mindenkinek.


Még egyszer szeretnék gratulálni, illetve további jó blogolást kívánni!
Ölel,
LTP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése