Kritika - Story of my life


KINÉZET

Fejléc:
Nos, szerintem egyáltalán nem néz ki jól. Az elképzelés tetszik, de a megvalósítás nem lett a legjobb. Miranda és Harry kivágása jó, de annyira beleolvadnak a háttérbe, hogy személyük elhanyagolható. A forma 1-es autó jól mutat, de szerintem sokkal halványabbnak kellene lennie. A cím lehetne valamivel egyedibb, mondjuk mehetne rá kontúr és a szereplők elosztásán is változtatnék. Ezzel a felállással olyan a fejléc, mintha a fontosabb dolgok ( = szereplők ) be lennének sűrítve az egyik oldalra, míg a lényegtelenebb dolgok csupán oda vannak téve a cím alá. Javaslom, hogy készíts/rendelj egy új fejlécet. 

Színek:
Őszintén szólva, én semmilyen rendszert nem találtam a színek között. A blogger úgy van kialakítva, hogy lehet színkódokat használni, de ahogy észrevettem te nem így gondoltad ki a design-t. Ha, már a fejlécnél ehhez a különösen furcsa színhez ragaszkodtál, akkor a blog dizijének is ezt kellene tükröznie. 
Fogalmam sincs, hogy jött ide ennyi szürke, ráadásul sötét kékkel.

Lapok: 
Első felvetésem rögtön az lenne, hogy iszonyatosan kevés lap van. Kint vannak a fontosabbak, de személy szerint én készítettem volna egy prológus menüpontot, és oda nyugodtan kirakhattad volna a könyvborítót is. A szereplők lapnál a helyedben lecserélném a képeket, mert nagyon homályosak, ráadásul színvilágban sem illenek a bloghoz. 
A fejezetek menüben, ha már képeket használsz akkor azok legyenek egyforma méretűek és színvilágban is hasonlíthatnának egymáshoz. 
Továbbá a lapokra én egy kicsivel nagyobb hangsúlyt fektetnék. Mondjuk átraknál a fejléc alá, vagy egy feltűnőbb menüstílust használnék. 

Modulok: 
Üres. A képek, amik kint vannak szerintem mehetnének egy külön menüpontba, és helyettük a sztorihoz kapcsolódó képeket tennék ki. 
A szövegdobozok nem a legegyedibbek, szinte minden második blogon ezek találhatók, ráadásul ott sem vittél a dologba egy kis egyediséget ahol lehetett volna. Ezek a lekerekített szövegdobozok úgy lettek kialakítva, hogy képeket lehet elhelyezni bennünk, valamint a címüket különböző effektekkel lehet díszíteni. 
Nem értem, hogy miért van kint egy blogarchívum és egy részek menüpont, mikor bőven elegendő lenne az egyik. 
Összességében azt tudom javasolni, hogy kérj segítséget valakitől, aki komolyabban foglalkozik design átalakításokkal. 

TÖRTÉNET

Trailer:

Prológus: 
Elsősorban azt jegyezném meg, hogy nagyon rövidre sikeredett. Szerintem kellene még pár sor ( = egy word beli oldal ) és akkor már kezdhetnénk is a tartalmi rész elemzésével. 
Tetszeni, tetszett. Megfogni, nem fogott meg. Hiányoltam belőle az előzményeket, igazából azt sem tudtuk meg, hogy hol zajlik a prológus. Aztán, ami még nem tetszett az a szemszög.... Minek az egy prológusba? Szerintem felesleges, de ha már írtál Harry gondolatairól akkor kellett volna a főszereplő lány nézeteiről is. 
Összességében: annyi a véleményem, hogy kellene még egy - egy átírás, kiegészítés... 

3. Fejezet: 
Kezdjük ott, hogy már eleve a címet sem nagyon értettem... A hideg lehet utalás a medencézésre, a meleg a városra, a nyárra vagy éppen Harry közelségére.... De a kettő akkor sem passzol össze a címben. Nagyon sok volt a helyesírási hiba, és nem ezek az apróságok, hogy elgépeltem, lehagytam valamit... Hanem a ragozás, melléknevek hiánya és a rossz mondat kezdés. 
Már általános hatodik ( vagy negyedik, minden suli más ) osztályában megtanítják, hogy bizonyos szavakkal ( és, de, hogy ) nem kezdünk mondatot, mert igénytelenül hat. Ennek ellenére, te folytonosan esel ebbe a hibába, ráadásul összetett mondataid sincsenek, sőt a leíró részeket is hiányolom. Mintha minden érzelem, gondolat a párbeszédekre épülne... Nekem ez nagyon kevés. 

6. Fejezet: 
Ezt a részt imádtam, mármint tartalmilag. Az eddigiek közül ez nyerte el legjobban a tetszésem, de azt kell, hogy mondjam ebbe találtam eddig a legtöbb hibát is. Nem akarok bukóskodni vagy ilyesmi, de ha már kritika akkor legyen normális. 
Példa: "Hirtelen áltam meg, egy gyalogos belém is jött hirtelen, de nem érdekelt." - Hirtelen álltam meg, egy gyalogos még belém is jött, de nem érdekelt. 
Példa: "Nem tudtam elképzelni olyan embert, aki jobban különbözött volna tőlem, mint az előttem álló izomtorony de még is ő volt az első, aki mintha kapiskálta volna, miért is szeretnék annyira Cassie-vel lenni." - ( ez a mondat nekem egyáltalán nem tetszett, pedig ez lenne a lényeg, szóval kicsit variálgattam, jobban tennéd, ha megváltoztatnád ) Nem tudtam elképzelni egy másik olyan embert, aki ennél jobban különbözött volna tőlem, mint az előttem álló izomtorony. S mégis ő volt az első, aki érteni kezdte, miért is szeretnék annyira Cassie-vel lenni. 

9. Fejezet: 
Igazából mint láthatod hármasával haladok a részek között, és mindegyikhez próbálok hozzá fűzni valami instrukciót..., de a  magyarázásban itt már elakadtam. 
Ennél a résznél látszik legjobban az előrehaladás! Nem tudom miért, vagy éppen mi történt: de itt teljes mértékben felfedezhető a javulás. Nincs annyi helyesírási hiba, inkább csak kisebb elgépelések, megjelent az általam hőn szeretett leíró rész és vittél bele egy kis érzelmet is. 
A további részek számromra átlagosak voltak. Mindegyikben volt olyan momentum, amit már máshol láttam-hallottam - olvastam és ez egy kissé rontott az összhatáson. 

Összességében: 
A kedvencem az ötödik, hatodik és kilencedik fejezet volt, mert ezekben volt valami, ami megfogott. 
A szereplők közül nem sok nyerte el a tetszésem. Leginkább Blake karaktere volt, ami megfogott, mert ő volt az egyedüli, aki nem egy felkapott hírességet játszott. 
Aztán tetszett még Harry karaktere, mert őszintén ilyennek még egy fanficben sem láttam még... és be kell vallani, túl vagyok már egy két irományon. 
Cassie karaktere szimpatikus volt, de ő már kissé sablonosabb. Ennek ellenére szerethető volt és, aki akar érvényesülni tud vele. 
Amit javasolnék, az a design váltás, és egy kicsivel több gyakorlás ( helyesírás terén ) valamint a sok olvasás, ami által javulni ( és bővülni ) fog a szókincsed, és sokkal kevesebb lesz az ismétlés. 
 
BEA STYLES

1 megjegyzés: