Kritika - Not so much a Fairy Tale


KINÉZET

Fejléc: 
Egyszerű, de ennek ellenére nekem tetszik. Egy - egy apróságba beletudnék kötni, mint például a cím, aminek az árnyék nem nagyon kellett volna, inkább egy kontúr. Különösen tetszik, ahogy a szereplőket picit összemostad, de mégis szép maradt a kivágás. 

Színek:
Nem igazán vagyok oda sem a rózsaszínért, sem pedig a sárgáért, de ez a két színárnyalat remekül passzol egymáshoz. Javaslom, hogy háttérnek állíts be egy kissé mozgalmasabb képet, mondjuk egy letisztultabb virágmintásat. A bejegyzés háttere lehetne bézs vagy egy kevésbé élénk sárga, akár a fejléc színkódját is használhatnád. Továbbá a blog aljáról ( az alsó modulsávból ) el kellene tüntetni azt a szürkés-barnás színt, mert nagyon sokat ront az összhatáson. 

Lapok:
A lapok menüstílusa tetszene, de minden második blogon ez van, ahogyan nálunk is szóval nem igazán van jogom szólni, de szerintem egy vékonyabb/keskenyebb típus jobban illene ide. Esetleg még úgy is jól nézne ki, ha egy egyszerűbb effekt segítségével a fejléc alá vízszintesen igazítanád. 
A szereplők menüpont nekem egyetlen ok miatt nem tetszik: az pedig a képek minősége. Javaslom, hogy készítsd el őket png-ben és szedd le a fehér hátteret. Illetve a szöveg is lehetne valamivel egyedibb és modernebb is. 

Modulok:
A modulsáv iszonyatosan üres, javasolnám pár kép, idézet esetleg gif kitételét valamint kellenének az elmaradhatatlan alap modulok. 
A chat mérete hatalmas a többi modulhoz képest, és nagyon egyszerű is. Mivel két szín dominál a blogon, ezt a chat színeiben is alkalmazni kellett volna. 
A cseréknél mindenképpen ki kellene szedni az elválasztó vonalakat, mert egyáltalán nem mutat szépen. 
Sorrend + néhány fontosabb modul: 
1. Köszöntő, ehhez jöhetne egy kép is. 
2. Lapok/menük
3. Egy rövid ismertető a történetről, szintén egy képpel. 
4. A kérdőív
5. Feliratkozók
6. Chat
7. Oldalmegjelenítések 
8. Információk 
9. Cserék 

TÖRTÉNET

Trailer: 
Nincs 

Prológus:
Nem találtam és ezt elég nagy hibának vélem, főleg úgy, hogy trailer-t sem találtam. 

1. Fejezet: 
Nekem igazából egyáltalán nem tetszik ez a stílus, ezek a gimis/egyetemista történetek már nem elég egyediek. Ennek ellenére tudok véleményt alkotni, annak ellenére, hogy a hibákat csupán ennek az apróságnak a számlájára írnám.
A történet nincs jól kidolgozva, nem ismerjük eléggé a szereplőket, az előzményeket és igazából semmi fontosat. Ha már nem írtál prológust, akkor az első fejezetből meg kellett volna tudnunk, hogy melyik városban él Timi, melyik suliba jár, milyen a kapcsolata a szüleivel, és az öccsével. Mert abból, hogy elhozta egy bunyóból Arnoldot, még nem jelenti azt, hogy különösebben jó hangulat uralkodna közük. A szüleiről szinte semmit sem lehetett megtudni, csupán azt, hogy az anya egy elhanyagolható személyiség még az apa egy bunkó.
A helyesírás sem a legjobb, mert nekem csak a gimis stílus jön át rajta, ami a sztori szempontjából nem rossz, de ha az írást/fogalmazást nézzük akkor eléggé.

3. Fejezet: 
Ez már sokkal jobban tetszett, mert volt benne egy kis érzelem, de az érzelmekkel együtt a helyesírási hibák és ismétlések száma is emelkedett.
Például:
" Szerettem volna azt hinni, hogy azért szeretné ezt, hogy nagyobb esélye legyen velem csókolózni."
Szerettem volna azt hinni, hogy azért tett így, hogy nagyobb esélye legyen velem csókolózni.

"- Megtagadom! - kiáltott fel kétségbeesetten Krisztina, majd rám nézett és pedig őrá."
 - Megtagadom! - kiáltott fel kétségbeesetten Krisztina, majd rám nézett én pedig rá.

"Ez egyben jó is volt és rossz is."
Ez egyben jó és rossz is volt.

6. Fejezet: 
Ismét néhány hibát emelnék ki, mert úgy nagyjából ezzel a résszel is megvoltam elégedve.
Például:
"A fiúknak ördögnek, a lányoknak pedig angyalnak kell beöltözniük. Aki nem tartja be a bál alapkövetelményeit, azt azonnal hatállyal kitiltjuk." - ezzel a mondattal először is az a bajom, hogy annyira egyszerűen lett megfogalmazva nincs benne semmi élvezhetőség. Írok egy példát, ami szerintem jó lenne, de ez természetesen tőled függ.
A fiúk lehetőleg ördögnek, míg a lányok angyalnak öltözzenek be. Ha valamilyen véletlen folytán valaki nem teljesíti a bál alapkövetelményeit, azt azonnali hatállyal kitiltjuk. - nos, így valahogy jobban illene egy meghívóra.
Igazából ebbe a mondatba tudnék úgy nagyon belekötni, illetve azt említeném még meg, hogy ne kezdj mondatokat 'de' valamint 'és' szavakkal, mert annyira igénytelenül hat.

 Összesen: 
Sajnálom, hogy nem írtam külön 6 fejezetről véleményt, de nem találtam bennük olyan súlyos helyesírási hibákat, amiket külön ki kellett volna emelnem.
Így, ahogy a történet végére értem: azt kell, hogy mondjam tetszett az alapsztori. Lehet, hogy nem egy Shakespeare egyedülálló mű, de élvezhető.
Legjobban az fogott meg benne, hogy lehetett érvényesülni a szereplőkkel és a helyzetekkel. Sőt, voltak olyan szereplők és jelenetek, akik teljes mértékben lenyűgöztek.
Például: Arnold, Karesz és Timi a helyzetek közül pedig ezek:
- Mikor Timi beszélget Álomchat-en a Békakirályfival
- Amikor Arnold és Kevin bunyóznak
- Mikor Timi találkozik Simonnal, a buliban
- Mikor Timi anyukája flörtöl Félixel,
- A halloween-i buli
és még sorolhatnám, de azt hiszem a listának sosem lenne vége.
Szóval, egy szó, mint száz... A sztori maga jó, de a helyesírásra és az ismétlésre még nagyon rá kellene gyúrni, illetve a leíró részek tartalma is lehetne egy kicsivel színesebb.

BEA STYES


1 megjegyzés:

  1. Ha nincs prológus, az egyáltalán nem hiba:) Nem minden nagy író használ prológust, pl.: ott van J.K. Rowling :) A prológus csupán egy lehetőség, egyáltalán nem kötelező.

    VálaszTörlés