Kritika - Yearns

Sziasztok ! Egy kritikát hoztam nektek arról a blogról amelyik a Legeredetibb Fanfiction kategóriában kiemelkedő teljesítményt nyújtott, így sikeresen felkerült a dobogó legtetejére. Még egyszer gratulálok neki!

Yearns


Kinézet:
Fejléc: nem igazán nyerte el a tetszésemet, a lány karakter lehetett volna kisebb, hogy az egész feje szerepelhessen a fejlécen, valamint olyan mintha Niall a hölgy vállából jönne ki. A blog címe a többi jobban látható szöveg mellett elveszik a háttérben. Az egészében a számomra túlzsúfolt, viszont még el tudnék rá képzelni több dolgot. Ajánlom, hogy kevesebb szöveg legyen rajta vagy halványítsd bele a fejlécbe, illetve maga fejlécalap semmit mondó.

Modulok: az oldalt és az elérhetőségek befoglalóját megcserélném, mert nem igazán illik az oldalakhoz a mostani. Az elérhetőségeknél a twittert is igazítsd középre ne csak a többit. Az információknál a blog zárása és a design.. között ne legyen annyi üres hely. A chat háttere legyen átlátszó vagy az is kék. Ha a könyv lenne, akkor én nem így képzelném el a könyvborítót, ha nem olyannak amilyen a design a blogon. Nyugodtan rakd Niallt és a lányt egymás után, sokkal jobb lenne.

Link: amikor egy szövegre rá raksz linket, akkor azok általában alig olvashatóak.

Betűtípus: a magánhangzókat a modulsávban máshogy írja, mint az alapértelmezett betűtípus.

10/7

Történet:
Prológus: amik egyből a szememet szúrták azok a helyesírási hibák pl.: elűnik = eltűnik, munkahejet = munkahelyet, leéretségiztem = leérettségiztem, örültség = őrültség, amiket helytelenül írsz azokat a blogger alá húzza pirossal és az egérrel jobb klikkelsz, akkor kijavítja. A vesszőket jó helyre rakod, szóismétlésekkel nem találkoztam, a szókincsed pedig bő, amit ki is használsz. A prológus lényege ugye a bevezetés, amit te nagyon jól teljesítettél is, az egész lényegre törő, terjedelme megfelelő. Igaz, hogy sokan azt mondanák sablonos, mert egyből az One Direction egyik énekese Niall és a főszereplő lány szerelmesek, majd az egyikük elköltözik, a másik meg utána megy egy kis idővel később. Bevallom a te blogodnak van egy kis sablon alapja, de a fogalmazásod egyedisége miatt ez nem igazán szembetűnő.

1. fejezet:
Itt is előjöttek a helyesírási hibák, az még nem annyira zavar, ha pontos j-vel írod a munkahelyet, de mikor kimarad egy betű a szóból pl: egszóval, azt már mindenkinek feltűnik. A mielőtt nyilvánossá teszel, egy részt olvasd át. "Szipogva nyúlok a kis éjjeli szekrényemhez, ahogy vagy 100 darab.." így írd "Szipogva nyúlok a kis éjjeli szekrényemhez, ahol vagy 100 darab.."
A lány gondolatait hosszú, összefüggő sorokba tudod leírni úgy, hogy az olvasó nem veszti el közben a fonalat.

2. fejezet:
A részben több entert is nyomsz fölöslegesen. A helyesírási hibák itt sem maradnak el, bár most eggyel kevesebb van, de ez röpke véletlen. A szavakat változatosan használod, a vesszőket nem teszed ki minden hová.

10/9

Összesen: 20/16

Remélem nem bántottalak meg semmivel, további sikeres írást. xxMydream

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése