Lauren Kate Magyarországon! [Fallen dedikálás]

Sziasztok! Egyszer már volt egy bejegyzésem Lauren Kate Fallen című könyvével kapcsolatban, azonban most a március 16-i dedikálással, illetve kérdezz-felelekkel kapcsolatban írnék pár szót.
Hogy is volt ez? 
Valamikor még március 5-6 felé nézegettem a Vörös pöttyös? Szeretem. nevű hivatalos facebook oldalt, és rábukkantam, hogy lesz egy ilyen közönségtalálkozó, illetve könyvdedikálás Lauren Kate-tel. Természetesen már régebben tudtuk, hogy a film, melyet a Fallen című kötetből készítenek, magyarországi helyszíneken lesz felvéve, még viccelődtünk is Feillával, hogy majd megyünk, és meglessük ott a dolgokat.
Tehát gondoltunk egyet, fogtuk magunkat, és metróra/buszra pattanva elvágtattunk a dedikálásra.

Ott történtek:Először egyedül léptem be a Károly körúti Alexandra könyváruházba, hogy felfedezzem magát Lauren Katet. (Ugyenis szerecsendio és Feilla később érkeztek, mert hivatalos dolguk volt előtte. (Vattát venni 600 forintért, ja, pffff. )) Mikor felértem a könyvesbolt legfelső emeletén elhelyezkedő kávézó féleségbe, már rengetegen csücsültek ott, alig fértünk be. Ilyen kis "puff" valamiket kellett behozni kintről, hogy le tudjunk ülni mind. Végül sikeresen mindenki elfoglalta a maga kis helyét, volt, ki kényelmesen asztalnál ült, de a legtöbben álltak, vagy az előbb említett kis valamiket ült a háttérben. 
Az írónő,  a könyv fordítója, és egy másik nőci ültek a kávézó legelejében egy kis emelvényen, és ott beszélgettek. Természetesen Lauren angolul beszélt, és nagyon menő volt, ugyanis a nagyját megértettem. Igazán kedves nő, egész végig mosolygott! Mondjuk nem csodálom, ha milliomos lennék, én is egész nap vigyorognék, és pózolnék a swagyolo könyvemmel.

Most elmondok pár tényt, amit sikerült megtudom a könyvről/filmről/írónőről. Pontokba szedve:
Hat hónapos terhes.
• Kedvenc főszereplője Cam, akit elméletileg a férjéről mintázott. Meséltem, hogy volt, amikor írt egy részt, és a férje közölte vele, hogy "Nem, Cam sosem mondana ilyet."
• Van egy 1 éves gyereke, akivel jártak a Gellért-fürdőben.
• Tetszik neki Budapest. (Mert volna mást mondani, haha.)• Több, mint valószínű, hogy a négy könyvhöz (Fallen, Torment, Passion, Rapture) csatlakozik egy ötödik is, melyben a többi szereplő szerelmi életét fogja taglalni novellákban, hiszen csodálatos írónőnk számára nagyon fontos a szerelem. Jó maga is egy romantikus személyiség.
• Luce-al tudott a legjobban azonosulni a könyv írása közben.
• Legelőször trilógiának tervezte a történetét, később rájött, hogy a Passion nélkül nem lenne igazi/teljes a történet, ugyanis elvileg a kiadója tanácsolta neki, hogy írjon egy külön könyvet Luce múltbéli élményeiről, tudjátok, amikor a derengőkben utazik, és így szép lassan visszamegy az ókori Egyiptomig.
• Lesz egy új könyv. Noé bárkája újratöltve, Isten nélkül. Valami olyasmit mondott, hogy olyan lesz a könyv, hogy nem Isten miatt támad fel a tenger, hanem egy lánynak szerelmi bánata lesz, és annyit zokog az összetört szíve miatt, hogy tenger lesz belőle. (Bocsi, ha ez nem pontos, nem igazán fogtam fel a nagy csodálkozásban.)
• Volt, hogy megírt hat oldalt, és végül egyik sem került bele a könyvbe, mert nem tartotta beleillőnek.
• Rengeteget olvasgatta a Bibliát.
• Hisz az angyalok létezésében, sőt meg van róla győződve, hogy vannak szárnyas lények.
• Los Angelesben él. (Azt hiszem, bocsi, ha rosszul informált vagyok.)
• A találkozó előtti napon a film két pasi szereplőjével Cam-et és Daniel-t megtestesítő színészekkel vacsorázott.
• A színészek olvasták a könyveket, mind a négyet! Lauren pedig abban reménykedett, hogy legalább az első olvasták! Hahi.
• Pen neve az egyik barátnőjétől származik, és először viccnek indult a név. Csomót meséltek erről, de igazán nem értettem sajnos. Pedig igazán érdekes volt. Azt viszont említették, hogy ugye a könyvben Pennek rosszra fordul a sorsa, a való életben pedig a barátnő, kiről mintázva van a lány, teljes, boldog életet él.
• A legtöbb szereplőt, a körülötte élő emberekről mintázta.
• Luce-ról rengeteget dumáltak. Lauren erős független, makacs, de rettentően érzelmes lánynak mutatja be, aki imádja a romantikát.
• Sajnos nem mondhatott semmit arról, hogy ki fogja játszani a mellékszereplőket.
• A borítón szereplő lány tervezte a borítókat. (?) Valami művész. Azt hiszem említette az írónő, hogy a harmadik kötet borítója a kedvence, de ez sem biztos.



Aláírás osztás:
Miután a beszélgetésnek vége szakadt, szépen sorba rendeződtünk. Eközben befutott a vattaosztagunk is egy jó vaskos, hosszú vattával. (Igen, ezzel Feillára, és szerecsendiora célzok, khm.) Először beálltunk a sorba, de aztán meguntuk, és leültünk. Ott lespanoltunk egy Fruzsi nevű lánnyal, utána pedig úgy döntöttünk, hogy ideje akcióba lendülni és összebarátkozni valaki olyannal, aki a sorban áll. Ezért fogtam magam, odaléptem egy lányhoz, és elkezdtem vele beszélgetni. Annának hívták. Ezután odajött a vattaosztag & Fruzsi, így már négyen álltunk a sorban. Lespanoltunk még pár lánnyal, Anna 2-vel, Szonjával, Krisztivel, és még Roxival is. Tök jól elbeszélgettünk, aztán végre sorra kerültünk. Mindenki fotózkodott Laurennel, és aláírattuk a könyvünket. Feilla sikeresen beégette magát, mivel közölte az írónővel, hogy a könyv, amit a kezébe adott az a negyedik kötet. (Oké, tegyük hozzá, francia kiadású volt.) Igen, ezt muszáj volt megemlítenem, pusztán szeretetből. Hahahaha.

Legközelebb kötelező eljönnötök, nagy élmény volt így spontán haverkodni olyan emberekkel, akik tudják, miről beszélsz, ha rámutatsz egy könyv nevű tárgyra.
Bocsi, ha az őrületbe kergetlek benneteket ezekkel a kis spontán véleménymegosztásaimmal, meg könyvajánlókkal, filmkritikákkal stb, szóljatok, és hozok mást is. Csak próbálok aktív lenni.
Ölel Titeket,
LTP

1 megjegyzés: