Sorozatajánló - Odaát/Supernatural - Képek, Giffek, Szereplők, Részek

Supernatural
Spoiler előfordulhat!!!


Az Odaátról: (forrás wikipédia) 
Az Odaát (Supernatural) természetfeletti-, fantasy-, horror-, thriller- és drámaelemeket vegyítő amerikai televíziós sorozat. Az Odaát 2005. szeptember 13-án debütált a The WB Television Networkön, s a második évadtól a The CW műsorán szerepel. A sorozat két fivért követ nyomon, Dean és Sam
Winchestert, akik az USA különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók. A testvérek „vadászoknak” nevezik magukat, és a sorozat folyamán kiderül, hogy mások is követik és követték előttük is ezt az életformát. Köztük apjuk, aki a feleségével történt tragédia után gyermekkoruktól a vadászatra nevelte fiait.


A kezdetek, hivatalos ismertető: A két testvér, Sam és Dean nem is sejtik, milyen veszélyes kalandra vállalkoznak, amikor nekivágnak, hogy felkutassák apjukat, akivel hosszú idő után végre sikerül felvenni a kapcsolatot. Sam Winchester (Jared Padalecki) mindent megtesz, hogy felderítse családja hátborzongató történetét. Ellentétben bátyjával, Deannel (Jensen Ackles), Sam visszautasítja a családfő megszállott kutatását, hogy leleplezze a bűnös erőt, amely elvette az anyjuk életét.

Apjuk titokzatos telefonüzenete egy kaliforniai városba vezeti a Winchester testvéreket, ahol megmagyarázhatatlan halálesetek tartják félelemben a lakosokat. Hamarosan szembe kell nézniük a helyi legendával, a fehér ruhás hölggyel, a kísérteties és gyönyörű stoppossal, aki a környék útjain vándorol éjszakánként, fiatal férfiakat csábítva a halálba. Egy teljesen újszerű, borzongató világba viszi őket a végzetük, ahol megmagyarázhatatlan jelenségekkel kell szembenézniük. A veszélyes túlvilági küldetés Coloradóból indul és Nebraska kietlen tanyavilágába, Wisconsin elszigetelt tavaihoz vezet, ahol a természet törvényei fenekestől felfordulnak. A hagyomány szó szerint életre kel, a rémtörténetek, babonák teremtményei megelevenednek, s rettegésben tartják a vidéket.
Innentől számos spoiler található a szövegben!


1.évad
Ismerjük meg a szereplőket:
Jensen Ackles - Dean Winchester
Számomra Jensen/Dean az az ember az egész sorozatban, aki feldobja a hangulatot. Szerintem megunhatatlan arcmimikája van, ami még különlegesebbé teszi a karakterét.
Dean már a kezdetektől fogva apáskodik testvére, Sam fölött, ami már az első évadban is megmutatkozik. Szerény észrevételeim szerint Jensen tényleg az a tipikus "bátyó" típusú ember. Remek választás volt a szerepre. Lehet őt nem imádni?

Jared Padalecki - Sam Winchester
Jared nálam talán az örök favourite a két testvér közül. Talán azért, mert mindenki Jensen-ért nyáladzik, és gondoltam akkor nekem Jared lesz a kedvencem.
Sam a sorozatban nem igazán ápol fényes viszonyt édasapjával, általában ellentmond neki, és ebből az egészből menő kis vita kerekedik. Nos, talán ezt imádom a legjobban az első évadban. Jared nagy tehetség, én úgy gondolom. Videó link.
(Sosem fogom elfelejteni, hogy amikor elkezdtem nézni a sorozatot, édesapám beállított, megállt mögöttem. Meglátta Jared-et. Első szava: "Ez nem a Szívek Szállodájából a csaj pasija? De, biztos vagyok benne, hogy Ő az!" )

Jeffrey Dean Morgan - John Winchester
Az ember, aki miatt az egész kaland elkezdődik. Az elején nem igazán színvleltem apucit, amiért így kicseszett a fiaival, de a végén azt hiszem megértettem. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de egyszerűen én nem bírom elviselni, ha irányítani akarnak, és John itt pontosan azt teszi. El sem tudnám képzelni, hogy apámat "uram-nak" nevezzem. Nekem ez így valahogy nem csúszik. Szerencsére a második évadban tesz egy olyan dolgot, amivel kiengesztel engem, de egy következő mondatában már ismét a Tiszába hajítanám. A színésszel magával nincsen problémám, olyan átlagos fajta.

Rachel Miner, Nicki Aycox - Meg Masters 
Meg már az első évadban felbukkan, mint démon. Sam haverjának adja ki magát, majd későbbiekben az évadban kiderül, hogy éppenséggel a gonosznak dolgozik.
A későbbi évadokban is rendszeresen feltűnik. Van, hogy összefog a srácokkal egy közös cél érdekében. Crowley ellensége. Azazel lánya.


Az 1.évadról:
Többen ajánlották már nekem ezt a sorzatot, de mindig azt gondoltam, hogy
"milyen szar lehet már, két ilyen öregember szerepel benne", aztán bekapcsolatam, és értelmet nyert a jobb oldalt látható kép. Elmondhatatlanul megfogott már az első rész, melyben egy fehér ruhás nő mutatkozik meg szellem alakban. Már ott tudtam, hogy nekem kell Sam és Dean. Aztán folytattam a második résszel, és rájöttem, hogy végre találtam egy olyan sorozatot, ami nem a nyáladzásról, és a szerelem szépségeiről szól, hanem valami olyan dologról, aminek van mélysége. Az egész évad "beszarok a bugyimba" dologról szólt, és voltak benne normális szörnyek, hihető történetekkel. Oké, a vámpírokon először sírtam a nevetéstől, kész cápák voltak, ezzek a dupla fogsorral, de végül sikerült túltennem magam az Alkonyat okozta problémákon.

2.évad
Ismerjük meg a szereplőket:
Jim Beaver - Bobby Singer
A Winchesterek második apukája, akit személy szerint imádok. Akkora szövegei vannak az öregnek, hogy csak na! Őt lehetetlen utálni, annyira rendes, és rohadtul jó fej. Színészi dolgaival nekem nincsen problémám, csak élvezni tudom, amikor megjelenik a képernyőn, és lekiabálja a srácok fejét, hogy "idióták".


Samantha Ferris - Ellen Harvelle
A fogadós nő, aki tőlem megkapja a legjobb sorozatbeli anyuka díjat. Itt kitérhetnék arra, hogy képes meghalni a lányáért, ami hatalmas bátorságra vall. (SPOILER) Oké, hogy a semmiért hal meg az ötödik évadban, de azért elég szopmorú részt sikerült kihozni az egészből. Első tény, amiért nem bírom a pokolkutyákat...de erről mindjárt a következőben.

Alona Tal - Jo Harvelle
Ahogy fiatal lány létére megfogja a puskát, majd az első részben, amikor feltűnik orron vágja Deant, hát az valami fergeteges. Nekem Jo az a szereplő, akit egyszer nagyon bírom, egyszer pedig ki nem állhatom. Persze többségben van a "bírom" pillanat.
Kitérve az Ellen-nél említett pokolkutyákra. Jo áldozatául esik az éppen esedékes Apokalipszis kiüzdelmeiben, ugyanis elkapja egy pokolkutya, majd hősi halált hal édesanyjával. Alona remek színésznőnek ígérkezik.

Fredric Lehne - Azazel
Azért csak itt említem meg Őt először, mert ebben az évadban van a titokzatos gyilkos sárga szemű démonnak a legnagyobb jelentősége. Ugyebár Ő Sam és Dean édesanyjának gyilkosa, és John életének megkeserítő személye. Őszintén? Mit ne mondjak? Szerintem kurva jó fej! (Már elnézést a trágár kifejezésért.)
Leírnék die egy kis párbeszédet közte, és a Jake nevű szereplő között játszódik:
Jake: - Tűnj a pokolba!
Azazel: - Épp onnan jövök. 
Ne kérdezd miért, de nagyon nevetek ezen, bár több, mint valószínű, hogy én vagyok túl hülye.

A 2.évadról:
Különleges fiatalok.
Sam és Dean elveszítik az életükben egy fontos szerepet betöltő személyt, de nagy nehezen sikerül túljutniuk a gyászon, és ismét belevágnak a vadászatba. Rengeteg kaland veszi kezdetét ismét, azonban a sárga szemű démonnal még mindig nem sikerült végezni, bosszút állni, amiért megölte az édesanyjukat, illetve megkeserítette az életüket. Nem elég, hogy egy családot szedett szét a démon, még a kis Sammy-t is "megfertőzte" a tűzvész éjszakáján. Samet először érthetetlen rémálmok gyötrik, később ezek már ébren is megjelennek előtte szörnyű fejfájást okozva a fiúnak. Kiderül, hogy nem csak Sam az egyetlen gyermek, kinek az édesanyja tragikus körülmények között hunyt el a démon által. Rátalálnak több olyan gyerekre is, akinek különleges képességei vannak, és 22-dik születésnapjuk után jelentkeztek először a furcsa változások. Az egész kezd egyre érdekesebb, s furcsább lenni, de az évad végén Azazel kezébe veszi a dolgokat, és elviszi a különleges fiatalokat egy lakatlan városba, hol a sárga szemű démon úgymondd próbára teszi a srácokat, és "Megasztárt" választ. (Ha megnézed, megérted.) Tragikus események közepette többen is életüket vesztik, és drámai fordulatok következnek a fantasztikus évadzáró epizód  másodikb részében. 

3.évad
Ismerjük meg a szereplőket:
Steven Williams - Rufus Turner
Miután Bobby megölte feleségét, mert megszállta egy démon a nőt, rufus segítette ki, és faragott belőle vadászt. Maga a karakter, amikor megismerjük egy zsémbes, magánakvaló ember, aki él a saját kis bekamerázott, titkosított, védett környezetében. Különösebb bajom nincsen vele, elmegy.

Sterling K Brown - Gordon Walker
Először a második évad második epizódjában tűnik fel, aminek az elején az ember azt hinné, hogy végre egy új szereplő, menő vadász, aztán a végére egy hatalmas csalódás éri, hogy egy mániákus barommal van dolga. Nem elég, hogy ebben a részben bénázik, még a további évadokban is felbukkan egyszer-kétszer. Ki nem állhatom az emberünk, borzasztóan idegesítő.

Charles Malik Whitfield - Victor Henriksen
Amit csinál, azt nagyon jól csinálja. Ő az a szereplő, akit az elején utál az ember, aztán végre megszereti, aztán a későbbiekben ismét megutálja, hát igen. Az elkötelezett FBI ügynök, akinek életcélja, hogy elkapja, majd börtönbe vesse a két Winchester fiút. Végül egy kisvárosban sikerül megfognia őket, és cellába zárni, de aztán fény derül az igazságra, és közösen veszi fel a harcot a beáramló démonok ellen. Egy későbbi évadban feltűnik még.
Lauren Cohan - Bela Talbot
Megölette saját szüleit, egy igazi kis ribanc(már elnézést). Szeretni nem lehet, egyszerűen csak idegesíti a nézőt az egész szereplése során. Egy pénzéhes fruskát játszik, kinek nincsen fontosabb egy jó kis eladásnál. Többet nem is tudok róla mondani. Egyszerűen csak felmegy az agyvizem tőle.

A.J. buckley - Ed Zeddmore, Travis Wester - Harry Spangler
Őket inkább jobb egy kalap alá venni, mert félek öngyilkos lennék, ha külön taglalnám őket. Szóval, rettentően idegesítőek már az első felbukkanásuk óta. Volt egy rész az egyik évadban, melyben "Szellemlesők" néven jelenítik meg őket. Borzalmas, szörnyű, őket utálom az egész sorozatból talán a legjobban. Hagyjuk őket, jesus.


A 3.évadról:
A harmadik évadban Sam tudomására jutnak Dean "lélekproblémái", így fejébe veszi, hogy végez a démonnal, aki miatt Dean valószínűleg pokolra jut. A démon meg is hal, azonban az alku még mindig áll Dean és a démon egy feletese között.
Az összes közül ez az évad a legrövidebb, ugyanis mindössze csak 16 részből áll. Itt ismerhetjük meg a szőke Ruby nevű démonunkat, aki saját undorító céljai végett Sam mellé szegődik. Évadunkban felbukkannak a fent említett szereplők, kiknek remek részeket köszönhetünk.
Az évad végén egy durva harc után Dean pórul jár, Sam pedig egyedül marad, mint a kisujjam. Őszintén szólva nekem nem ez a kedvenc évadom, főleg a mellékszereplőket elnézve. 


4.évad
Ismerjük meg a szereplőket:
Misha Collins - Castiel
Negyedik évadunkban, Castiel kifeszíti angyal szárnyait és berepül Dean-t kiszedni a pokol mély bugyraiból.

Sokan a legígéretesebb mellékszereplőnek tartották, amikor debütált az évad, mára már szinte főszereplővé nőtte ki magát szerintem, ugyanis a következő öt évadban is szerepel. Komoly hibákat követ el, majd megpróbálja helyrehozni azokat. Ha Ő nem lenne a sorozatban, akkor talán hetedik évad sem. Remek színész! 

Genevive Padalecki (Cortese) - Ruby
Nemrég említettem egy bizonyos szőke Ruby-t, akit a harmadik évadban Katie Cassidy alakított. Én azért nem róla írok, mert én a barna Ruby-t sokkal jobban kedvelem. Hogy miért? Mert Ő Jared felesége, salaalala. Na meg szerintem sokkal Rubysabb, vagy hogy mondjam. Mindegy, ebbe nem igazán akarok belemenni. Tehát a lényeg annyi, hogy a negyedik évadban Ő Ruby, akivel Sam kavar, megissza a vérét, illetve huncutkodik. Dean nem igazán szívleli Őt. Hatodik évad 15.részében visszatér, Genevive-ként.

Sierra McCormick, Katherine Boecher + egy kislány - Lilith
A főellenség, ki elkezdi kibontogatni Lucifer ketrecének 66 pecsétjét, hogy végleg szabadonengedje a gonoszt, és elhozza az Apokalipszist a földre.
Lilith-et több színésznő is megtestesíti, köztük a ruby-nál említett Katie is. Eközben Lilith az első démon, így egyben az utolsó pecsét is, melynek megölésével/feltörésével kezdetét veszi a világvége. Az a gond, hogy szinte ezt minden gonosz tudja Sam-en, és Dean-en kívül. Kínos.
Christopher Heyerdahl - Alaistar
Fődémon, aki a Pokolban Dean-t kínozta, később pedig megtörte és rávette, hogy Ő kínozzon másokat. Tipikus kis köcsög, mint általában a többi démon, de Őt különösebben nem utálom. Tetszik, ahogy huncutkodik, és beszól, kár, hogy Sam kicsinálja pár rész után a menő "előretartomakezemetésakkorfeketefüstleszadémonbólésbummhalottis" dologgal.

A 4.évadról:
Miközben Dean ismét szilárd talajt tudhat a lába alatt, Sam egy Ruby nevű démonnal enyeleg, és titokban fejleszti képességeit. Amikor Dean tudomást szerez öccse démonűző technikájáról csalódott lesz, majd részeken keresztül neheztel testvérére. Ebben az évadban előtérbe kerül az angyal vs. démon, illetve Isten és bibliai tényezők is. Az évad végén Sam és Dean külön vizekre evez. Míg Dean Castiellel lóg, addig Samet ruby csábítja a rosszba. Démonvérrel itatja, és ráveszi, hogy végül döntő győzelmet arasson Lilithen ezzel kitárva Lucifer ketrecét, és a világra szabadítva a legeslegnagyobb gonoszt, az ördögöt.
Számomra nem ez volt a legérdekesebb évad, ez amolyan "oké, megnéztem, jó volt" típusú volt.

5.évad
Ismerjük meg a szereplőket:
Mark Pellegrino - Lucifer (♥)
Annyira örültem mikor kiszabadult! Végre lett egy igazi gonosz, akit lehet nagyon utálni, és közben nagyon imádni. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem Ő a kedvenc angyalom. Mert ugye Lucifer egy apakomplexusos angyal, aki túlságosan szerette a saját népét, ezért letaszította Mihály(?) a ketrecbe. Mert ugye Isten szemében bűnt követett el. Mindenki komoly ellenfélnek tartja Lucifert, nem is könnyű legyőzni. Visszatérő szereplő az egyik évadban, ahol valami fergetegesen alakít.
Mark Sheppard - Crowley
Egy egyszerű keresztúti démonból a Pokol királya lett, igen Ő Crowley, a démon, akit imádok. Ő a kedvenc démonom, ahogy Luci a kedvenc angyalom. Crowley nagy alkukötő ám, mindent a saját javára csinál. Saját pokolkutyája is van. Állandó szövege a "Hello boys". Jó színész ez a Mark. Jé, most esik le, hogy mindketten Markok, hahi. 


Az Apokalipszis lovasai : Háború - Titus Welliver, Éhínség - James Otis, Pestis - Matt Frewer, Halál - Julian Richings
Négyből három lovas, Háború, Éhínség, és Pestis egyetért Lucifer tervével, azaz az Apokalipszis elhozatalával, míg Halált Lucifer egy varázslattal köti magához, és csak ezért engedelmeskedik neki. Az összes lovas embernek tűnik, és olyan színű autót vezetnek, amilyen színű lóval leírják őket a mitológiában. 
Mindegyikük egy gyűrűt hord, s ezek a gyűrűk valahogy kötődnek az erejükhöz. Ha a négy gyűrűt összerakja az ember, akkor Lucifer ketrece kinyílik. 
Halál maga a kaszások atyja.--> Legnagyobb kaszás.



Richard Speight Jr - Gabriel
Az előző évadokban csak "Trükkösként" ismerhetjük, azonban később kiderül, hogy titokban Ő Gabriel arkangyal, aki meglódgott a mennyek szolgálatából, és most Trükkösként éli az életét. Rengeteget szórakozik Sammel és Deannel. Egyik epizódban megpróbálja rávilágítani Samet, hogy a bátyja nélkül is van ám élet, de Sam makacs marad, és ragaszkodik a testvéréhez. Még szép.


Kurt Fuller - Zachariah, Zakariás angyal
Elsőre szimpatikusnak tűnik, de amikor kinyílik a csávó csipája levetnéd az Olümposzról, hidd el.Negatív szereplő, számomra olyan, mint ez a Gordon, áldom az eget, hogy gyorsan kiiktatja Dean, mielőtt még nagyobb baromságokat vihetne véghez.



Jake Abel - Adam Winchester/Milligan
Azt vágjátok, hogy ez a csávó szerepelt "A negyedik" című filmben? Nem? Akkor már igen.
Adam, Sam és Dean féltestvére, apai ágról természetesen. Amikor először felbukkan a sorozatban egyáltalán nem önmaga, sőt Dean le is lőné, amivel teljes mértékben egyetértek, mert engem idegesít a kisöcsi.
Ötödik évad fináléjában fontos szerepet kapott.

Az 5.évadról:
Az összes közül a kedvenc évadom az ötödik. Lucifer kiszabadult, és testet keres. Kiderül, hogy Mihály porhüvelye Dean, míg Sam Luciferé. Lucifer váltig állítja, hogy Sam el fogja fogadni, hogy Ő a porhüvely és együtt hozzák el az apokalipszist. Természetesen egyik fiú sem mondd igent, ezért a mennyek előszedik Adam-et a legkisebb Winchestert. A kis buta megbízik a gonosz angyalkákban így pont a közepében találja magát.
Többek között szeretnék mutatni pár giffet, amivel bizonyítani szeretném, hogy a szememben Jared egy Isten.
Tehát az oké, hogy Jared eljátssza a kis Sammy Winchestert, nem is annyira nehéz az a szerep, nemde? De amikor magát Lucifert kell alakítani, hát nem tudok betelni vele, komolyan mondom.



6.évad
Ismerjük meg a szereplőket:
Cindy Sampson - Lisa
Nekem nincsen vele problémám, aranyos nő, nem rossz színésznő. Jól játssza amit rábíztak, szerintem megállja a helyét a sorozatban. 
A hatodik évadban Dean vele és a fiával él már egy jó éve, míg Sam fel nem bukkan ismét.



Nicholas Elia - Ben
Bent még a hatodik évad előtt is láthattuk 8 évesként a sorozatban, ahol magabiztosságáról, és viselkedéséről Dean megkockáztatta, hogy akár az Ő fia is lehetne. Természetesen Lia biztosította róla, hogy nem Dean gyereke, hanem valami motosos fószeré.
Hatodik évadban Ben és Dean közelebb kerülnek egymáshoz. Ben roppant szerethető kisfiú. Szívesen megnézném Nicholast a későbbiekben egy önnálló filmben vagy sorozatban is.



Mitch Pileggi - Samuel Campbell
Én csak azt nem értem, hogy hogy a büdös francba hozhatták be pont Őt? Annyira unszimpatikus, és egy nagy paraszt a saját unokáival szemben, főleg Deannel. Már az elején tudtam, hogy gond van a nagypapival, mert a viselkedés amit lenyomott, húhúhú. 


Sebastian Roché - Balthazar
Kérem emelje a magasba a kezét az az ember, akinek van fogalma arról, hogy mi az a Vámpírnaplók. Köszönöm, köszönöm, letehetitek! Tehát, ismerős? Amikor megláttam a barátunkat, egyből levágtam, hogy Ő a The Originalsból, illetve a the Vampire Diaries-ból Michael Niklaus Michaelson nevelőapja, tudjátok. Mindegy, erről később, talán egy másik bejegyzésben.
Térjünk rá a sorozatbeli jelentőségére. Én Őt speciel nagyon bírom, mert Castiellel spanok, úgyhogy. Remek színésznek tartom!

Julia Maxwell - Eve
Eve, az összes szörnynek az anyja. A sárkányon szabadítják ki a Purgatóriumból egy varázslattal.
Sam és Dean szembeszállnak vele, végül megölik.




A 6.évadról:
A hatodik évad kezdetével belekukkanthatunk milyen Dean családi élete, majd rögtön találkozhatunk a halálból feltámadt Samuel duóval. Igen, itt a mi Samünkre gondolok, és a Campbell nagypapára. Sam most más, mint eddig ( itt is megmutatkozik Jared tehetsége, khm). Mintha nem lenne meg a lelke, pont úgy viselkedik. Na, és mit ad Isten? (Na, jó, Isten semmit, mert a sorozatunkban Isten valahol a Bahama-szigeteken nyaral, és nem nagyon akar segíteni semmiben.)
Egy lélektelen Sam, egy aggódó bátty, és ezer új küldetés a winchester testvérek számára.
Itt Castielnek is különösen nagy szerepe van, ugyanis az angyalkánk Istent játszik, majd elhozza nekünk a hetedik évadot, és azzal együtt egy Apokalipszishez hasonló váratlan fordulatot.

7.évad
Ismerkedjünk meg a szereplőkkel:
James Patrick Stuart - Dick Roman
Nem csak a feje nevetséges, még a neve is. Annyira hihetetlenül borzalmas, amit lerendez ebben az évadban, mint főgonosz, hogy a hajamat tépem. Egyszerűen meg tudnám ölni, ugyanis eltávolítja az egyik szívünknek kedves szereplőt, aki belahal a golyóba, melyet a fejébe kapott Dicktől, mert Dick utálatos. 



Felicia Day - Charlie Bradbury
ebben az évadban ismerhetjük meg Charlie Bradbury-t, aki egy számítógépes zseniként mutatkozik be. Bármit fel tud törni, csak tedd le elé, és várj tíz percet. Charlie a saját neméhez vonzódik, imádja a számítógépes játékokat. Ő töri fel Dick e-mail rendszerét is a sorozatban. További évadokban is feltűnik.



Kevin McNally - Frank Devereaux
Szintén szémítógépes ember, ért hozzá. Modora rettentően bunkó, beképzelt. Egyáltalán nem szimpatikus az ember számára. Talán egy részben sajnáltam meg egy kicsit. 
Segíti Deanéket.






Benito Martinez - Edgar
Egy a leviatánok közül. Egyik epizódban Sam és Dean agyonnyomják egy autóval, de sajnos a leviatánok nem tudnak csak úgy meghalni, ezért újra éled meglepetést okozva ezzel a két srácnak. Különösebb szerepe nincsen, nem tartom kimagaslónak az alakítását sem.


Osric Chau - Kevin Tran
Az Úr prófétája. Csak Ő képes elolvasni a Metatron által lejegyzett táblák írását. Kevin egy kitűnő tanuló volt, és egyetemre készült, mielőtt próféta lett belőle és belekeveredett egy neméppen hétköznapi csatába több évadon keresztül, amiből végül vesztesként került ki.  


Kim Rhodes - Jody Mills
Kisfiát még korábban elvesztette, de a hetedik évadban férje is elhalálozik. A seriff egyedül marad, azonban több részben is felveszi a harcot a gonosszal, karöltve a Winchesterekkel.
Az Ő segítségével jön rá Bobby, hogy mi árt a leviatánoknak. Szerethető, remek egyéniséget adtak neki, csodás színésznő. szerintem kimondottan szép is.

A 7.évadról:
Sam és Dean ismét akcióban! Ezúttal Castiel okozta galiba miatt lepik el a földet újabb szörnyecskék. Castiel teljesen eltűnik a Föld színéről. Leviatánok kiszabadulnak. Sam kínlódik a hallucinációival, ugyanis Lucifert látja a sérült lelke miatt. Dean próbál segíteni öccsén, miközben  elszántan öldösik a leviatánokat, és mellettük egyéb élőlényeket.
Talán a kilencedik után ez volt a második legrosszabb évad az Odaát történelmében. Ezek a leviatánok csak idegesítőek, és szerencsétlenek voltak. Semmi kimondottan izgalmas nem történt benne, csak öldökölték egymást a leviatánokkal, és végül Deanék nyertek, s Dean pedig Castiellel karöltve lekerült a Purgatóriumba. Tanulság? Ne állj egy éppen haldokló leviatán mellé, mert könnyen a Purgatóriumban találhatod magad.

8.évad
Ismerjük meg a szereplőket:
Ty Olsson - Benny Lafitte
Benny-t felfedezhetjük már a második évad 3. epizódjában, mely a Vérszomj címre hallgat.
Dean Bennyvel a Purgatóriumban találkozik, ahol együtt harcolnak, hogy megtalálják a Portált. Benny tisztességes vámpír, egy igazi Carlisle Cullen. Barátjáért, illetve dédunokájáért bármire képes. Remek színész, nem ez az első sorozat, amiben kiemelkedően alakít.


Liane Balaban - Amelia Richardson
Sam 8.évados aktuális csaja. Sam elüt egy kutyát, elviszi állatorvoshoz, és Amelia az állatorvos, aki segít az állatkán. Később Sam véletlenül pont az Ő motelszobájába megy mosogatót szerelni, végül hatalmas bánatukban összejönnek.
Végül Sam Dean-t választja a csaj helyett. Tény, hogy eközben más dolgok is történnek.

Amanda Tapping - Naomi
A szereplő, akiről fogalmam sincs, hogy mit higgyek. Egyszer pozitív irányba feszegeti a szálakat, egyszer pedig negatívba. Nem tudom eldönteni, hogy miként érzek felőle, de az biztos, hogy nem lennénk barátnők.






Gil McKinney - Henry Winchester
Egy újabb családtag, aki egy szekrényen esik át a múltból a fiatalabb winchester generációhoz az édesapjukat, john-t keresve. Eközben rávilágítja a srácokat, hogy nekik tudósoknak kéne lennik, és nem vadászoknak. Ugyanis a John előtti családtagok Egyetemesek voltak.
Nagypapi megismerkedik unokáival, és együtt psuztítják el, - igaz nem véglegesen - az Abbadon nevű démont, aki Henry után jött át a jövőbe.

Alaina Huffman - Abaddon
Különösebben nem szívlelem, de meg kell mondani, hogy különösen jól alakít a színésznő.Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de szerintem olyan tipikus"gonosz" arca van, valahogy jónak el sem tudnám képzelni. 
Meg kell hagyni, hogy tehetséges a csaj.




A 8.évadról:
Hogy hogyan vegyünk rá egy ázsiai fiút arra, hogy olvasson le nekünk egy csomó számunkra "kínai" szöveget egy tábláról, melyben az angyalokról, démonokról, és egyéb huncutságokról írnak? Sam, Dean és a Pokol királya, Crowley már csak tudja. Crowley az ujjcsonkítást tartja előnyben, míg a másik két srác a normális módzserrel próbálkozik. Kevin lassan, de biztosan megfejti a démonok táblájának egy részét, ami hatalmas titkokat fed fel a két testvér előtt. Dean rögtön elhatározza, hogy véghezvisz mindent, és kiállja a próbákat, melyről a táblán írnak, de végül elbukik, s a feladat kisöccsére, Samre hárul. Sam sikeresen végrehajt két próbát, azonban ezek a megpróbáltatások elég kemény feladatnak bizonyulnak a fiúnak. Sam már épp a harmadik próbát csinűálja, amikor Dean beront, és megakadályozza, ezzel örökre nyitva hagyva a pokol kapuit. Eközben Metatron, - kivfel nemrég találkoztak a srácok az angyalok táblájával kapcsolatban - Castiellel véghezvisz egy varázslatot mellyel bezárják a Mennyek kapuit. Az angylok, mint az üstökösök kezdenek hullani az égből, s földet érve testet öltenek. 

9.évad 
Ismerjük meg a szereplőket:
Curtis Armstrong - Metatron
A főgonosz a kilencedik felvonásban. Nos, azt gondolom, hogy Metatron nem főgonosz, hanem egy angyal, akinek marha nagy szerencséje volt, és bumm. Annyira csöves feje van szegénynek, és annyira idegesítő az egész magatartása az egész évad során, hogy még gonosznak is nehéz nevezni. Oké, ott van a szemében az a libafos szín, amitől az ember valóban majd behugyozik, na de kérem. Elrontották.

Tahmoh Penikett - Gadreel
Az angyal, aki az idők kezdete óta a Mennyek börtönében raboskodott, ugyanis beengedte a kígyót a Paradicsomba, ezzel elhozva a gonoszságot a Földre. Amúgy teljesen nem értek egyet ezzel. Oké, Isten szemében ez biztos főben járó bűn, de kérem, mi lenne a világgal, ha mindenki csak jó lenne? Nem történne semmi. Nem hazudna senki, ennyi erővel mindenhol szivecskék, és cuki pandamacik lehetnének. Eleinte bírtam az angyalkát, mert Dean hívó szavára már szaladt is, segíteni. Habár nem az volt, akinek mondta magát, mégis sokat segített a tékozló, pici Sammy-n.


A 9.évadról:
Sammy komoly belső sérüléseket szenved az előző évadban elvégzett próbák miatt, szervei súlyosan károsodnak, szinte gyógyíthatatlan beteg. Ám ekkor Dean ismét színre lép, és imádkozni kezd az angyalokhoz. Eközben Castiel emberré változik, és menekül. Dean segítségére egy Gadreel nevű angyal siet, aki Ezékielnek adja ki magát. Ismét drámai fordulatok veszik kezdetüket, de végül Sam meggyógyul. Rettentően haragszik Deanre, amiért megtette azt amit, de a végére sikerül megbocsájtania, és pont az ellenkezőjét tennie annak, amit részeken keresztül hangoztatott.
Dean pedig egy hatalmas változáson megy keresztül, végül kipattannak a szemei, nézők ezreinek pedig kigurul a szeme a helyéről, és az állát a földről próbálja sebesen összekaparni. 

Részek megtekinthetők a következő helyeken:
Moovie.cc  1-9 évad --> 5.évad még szinkronnal.
Mozi csillag:

Képek: 
SPOILER veszély!





























Giffek:




































Jensen

Jared


Összeségében nekem jelenleg ez a kedvenc sorozatom, a temérdek benne elhangzó poén miatt, illetve a mély érzelmek remek kimutatása végett. Jared nekem szívszerelmem, Jensen meg mondjuk lehet a szeretőm. Így a végére linkelnék pár videót.

Nagyon köszönöm, ha elolvastad, illetve megnézted a képeket, esetleg végiggörgetted az egészet, mert egy napos munkám ez a bejegyzés. Előre elnézést az esetleges helyesírási hibák miatt. Várom a véleményeiteket megjegyzésben! Ne feledjétek, csak kultúráltan!! :)
xx LTP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése