Írók nyomában - Joanne Kathleen Rowling

Sziasztok. 
A lányokkal gondolkodtunk és próbálkozunk friss, érdekes és használható bejegyzéseket hozni.
Lassan közeledik a nyári szünet ( kitartás, alig két hónap van még ) és valamivel le kell foglalni magunkat. 
Mi is lehetne jobb, mint egy nagyszerű könyv... Melyet más tűrhetőnek, jónak vagy éppen kiemelkedőnek talál? 
Na, nem is húzom tovább a szót...... Itt is lenne első alanyunk. :)

Joanne Kathleen Rowling ( J. K. Rowling )

Az angol tehetség 1965. július 31. - én született az esővel burkolt, nyirkos országban. Már gyermek korában
is lenyűgözték a misztikus, természet feletti történetek. Talán, ez a magyarázat arra, hogy miért ebben a témában alkotta meg kiemelkedő életművét.
Az élete sosem volt könnyű, de az írás fontos szerepet játszott minden egyes mozzanatában. Első gyermeke még csak csecsemő volt, mikor rá szánta magát és a hírhedt Harry Potter sorozatért felhagyta tanári állását. Nem reménykedett túlzott sikerekben, de tévednie kellett. Miközben folyamatosan írta felnőtteknek szóló novelláit, könyveit az ifjú varázsló története már Amerikába is eljutott. 
Producerek, rendezők, kiadók és hatalmas cégek keresték meg a folytatással kapcsolatban, és elképedve látta az elé tárult lehetőségeket. 

MŰVEI

1. Harry Potter - sorozat
- Nyíltan merem állítani, hogy a történet J. K. Rowling életműve. Sokan talán, máig sem értik, hogy egy felnőtt miért alkotott meg egy tinédzserekkel teli "komolytalan" világot. 
Írónőnk, sok interjúban, feljegyzésben és életrajzában is megemlítette személyes tapasztalatait a regénnyel kapcsolatban. A Potter név kalandos sorsát, a vonat utazást, a későbbi Weasley család kék Fordját... és magát a szigorú Bájitaltan tanárt, aki személyes kedvencei közé tartozott. 
Harry Potter világa tele van csodával, felfedezésekkel, titkokkal, kalandvággyal és néhány élvezhető romantikus szállal. Nekem különösen a kiszámíthatatlanság tetszett, a mindig megbújó kétség, félelem és ármány... Ezek igazán élvezetessé tették a sztorit. Személy szerint imádom az egész sorozatot, láttam a filmeket, de mindenkinek a könyvek olvasását javasolnám. 

2. A kviddics évszázadai:
- Nos, azt hiszem ennél a könyvnél nem sok mindent kell magyaráznom. Az író nem tért el főművértől, csupán kiemelt egy számára fontosnak vélt cselekményt, melyet szeretett volna külön szálon is bemutatni. A könyvet szintén olvastam és a címtől eltérően, nem egy tanulmányról vagy éppen "iskolaszagú" művel találkozunk össze. Inkább fedezhető fel benne az őszinte rajongás, meghitt csodálás és a hihetetlen kalandvágy.



3. Legendás állatok és megfigyelésük: 
- Őszintén szólva, itt már kell egy kis érdeklődés a komolyabb témák iránt. Szintén megmaradtunk a HP világnál, de inkább koncentrálunk a magyarázatokra, mint magára a mágiára. Rowling összegyűjtötte a történetben említett különleges teremtményeket, enciklopédia szerűen elrendezte őket és mindegyikről tartott egy kisebb összegzést. A könyv különlegessége, hogy teljesen fiktív... vagyis a HP-ben kapott külsővel és íróval ( Goethius Salamander ) jelent meg. 
Néhány számomra kedves teremtmény: Baziliszkusz vagy a Kígyók király; Mantikór; Sárkányok ( kínai gömblángsárkány, walesi zöld sárkány, magyar mennydörgő, norvég tarajos sárkány); Vérfarkas; Unikornis; Főnix; Sellő, Troll

4. Bogár bárd meséi: 
- Szintén a HP világából vált ki, de ez sokkal személyesebb, kedvelhetőbb és a fiatalabb korosztály számára is élvezhető. Maga a történet rövidebb - hosszabb novellákból épül fel, melyek valamilyen szinten részei a varázsvilágnak. A történetekben felfedezhetőek egyes Harry Potter-es karakterek, mint Draco Malfoy, maga cím adó, Ron, Hermione, Ginny és még Voldemort személyisége is kap egy kis részt... ( bár a nevük nem nagyon van említve ). 
Személyes kedvenc: A három testvér meséje

5. További művek, melyek nem találtak nagy vízhangra: 
- What’s Your Story?
- Átmeneti üresedés
- The Cuckoo's Calling

UI: Pdf, változatban a nyilvános terjesztéshez általában engedély kell, de e-mailben el tudom küldeni őket. ( A Harry Potter sorozat, és a Bogár bárd meséi van meg pdf-ben )

Bea Styles. xx

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Érdekes volt ez a bejegyzés, és megvallom, örültem neki, hogy Rowling-ról olvashatok :)
    Nekem a "Legendás lények és megfigyelésük" jobban tetszett, mint a "Kviddics évsázadai". Engem valahogy jobban lekötöttek az érdekes állatok, mint a kviddicscsapatok. A Bogár Bárd meséi egyértelműen kedvenc. És persze az összes HP kötet olyan, hogy bármikor felcsaphatom valahol, és mindig találok egy, a hangulatomhoz illő részt :)
    BronwynB

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés. :)
      Bea Styles.xx

      Törlés