Blogger világ - Cikk 1

Sziasztok. Tudom, hogy mostanában nem nagyon jelentkeztem, és most sem egy rendhagyó bejegyzéssel jöttem. Mivel cikkeket is vállalok, eleget teszek mérgemnek és írok egy hosszabbat. Természetesen véleményt lehet akár hol nyilvánítani, de csak kulturáltan. 


Sablon blogok, másolás: Nos, szerintem az egész blogger világ tudja, hogy kritika terén én vagyok a legbunkóbb ember, aki földbe döngöl másokat. Legyen, de akkor sem fogom szó nélkül hagyni, ha egy jól megírt történetet sablon útra vagy éppen másolásra használnak. 
Amiket próbálj meg elkerülni:  1D Fanfiction-ból rengeteg van, ennek ellenére nem mondom, hogy ne írd..., de válogass a témák közül.
Általános témák, amik már a hajamon jönnek ki és ezzel szerintem sokan mások is így vannak: 
  • A tökéletes lány és a tökéletes barátnője Londonba ( mert ezen a nyamvadt világon nincsen másik város ) költözik. Meglehetősen fel vannak vetve apuci pénzével / csórók, mint a templom egere és valami csoda folytán össze futnak az egyik bandataggal. Összejönnek bemutatja az öribarit, ő is talál magának a bandában egy pasit... Mindenki boldog, aztán felbukkan egy "szajha" és kezdődnek a viták. Végül minden megoldódik és 88 gyerekük lesz, természetesen mindegyiket a banda egyik tagja után nevezik el. 
  • Az egyik fiú hugicája és Londonba költözik a bátyóhoz, ahol véletlenül beleszeret az egyik bandatagba. Minden annyira édes - mézes, hogy cukormérgezést lehet kapni. 
  • Híres táncos/énekes/színész akar lenni és éppen a fiúk keresnek egyet... Természetesen elfogadja az ajánlatot és véletlen szerűen beleszeret az egyik srácba. 
  • Eleanor/Danielle/Sophia/Perrie barátnője vagy éppen testvére. Természetesen a már szokottá vált 1D barátnő szívélyesen bemutatja őt a fiúknak, ahol a lány véletlenül megtalálja álmai szerelmét. 
  • Valamelyik fiú egy szadista állat, mégis lesz egy jó kislány, aki megváltoztatja őket. 
  • Simon Cowell/Paul Higgins lánya és véletlenül a drága apuci elküldi a lányát bébicsősznek a fiúk turnéjára. Véletlenül/vagy éppen részegen... összebújik valamelyik sráccal és utána minden Happy. 
  • Újságíró csajszit megkérik, hogy írjon egy leleplező cikket az öt srácról, mert hogy lehetetlen, hogy ennyire hiperszuper tökéletesek legyen. Természetesen a lány utálja őket, elkezdi írni a sztorit és véletlenül belezúg az egyik srácba.
Sablon szereplők:
  • Selena Gomez 
  • Miley Cyrus 
  • Emily Rudd 
  • Demi Lovato 
  • Lucy Hale 
  • Emma Watson 
  • Acacia Clark 
  • Bella Thorne 
  • Zendaya 
  • Vanessa Hudgens 
Sablon helyszínek: 
  • London 
  • Párizs 
  • Holmes Chapel 
  • Bradford
  • Doncaster
  • Wolverhampton 
  •  Mullingar
 
  Nyalizás, és hierarchia: Sosem szerettem, ha különbséget tesznek a bloggerek között, de be kell látni, hogy vannak olyanok, akik tehetségesebbek, mint a többség. Igen, tehetségesek..., de ők nem mások hátán kapaszkodtak fel és sosem másoltak, loptak vagy "vettek kölcsön" senkitől egyetlen egy ötletet sem. Jó dolog, ha van egy bloggeres példaképed - nekem is van -, de az már szánalmas, ha a különböző netes oldalakon zaklatod őket. Attól, hogy behízelged magad nem leszel se több, se jobb. Mindenkinek meg kell tanulni, hogyan építsen a semmiből... Attól, hogy egy bizonyos írónak van 200+ olvasója, nem biztos, hogy tehetséges is. Ott vannak a hírnévre pályázó leányzók/fiúkák, akik feliratkozó cserékkel, linkcserékkel vagy bármi mással próbálják meg elérni, hogy észrevegyék őket. Ne tedd ezt! Ha, neked tetszik a történeted írd tovább, akkor is, ha egyetlen egy nyamvadt olvasód sincs. Sokkal jobb lesz, mert elmondhatod, hogy te minden tőled telhetőt megtettél... és nem estél abba a hibába, amibe mások.

Rendelések, kérések: Rendelj, kérj segítséget, de legyen egy bizonyos formája. Ne csapd össze a levelet, mert az igénytelen és olykor bunkóságra utal. Ne legyél flegma, mert azzal csak le járatod magad. Vedd elő a legjobb éned és próbálj meg nem kutya ként beszélni az emberrel. 
Ha elküldted a rendelésed, és hirtelenjében már nem tartasz rá igényt... Dobd meg szerencsétlen írót egy levéllel ÉS EZ VONATKOZIK ARRA IS HA MÁSTÓL RENDELSZ!!! Ne vedd el a hülyeséggel másoktól a helyet. Miután megkaptad a kész rendelést, és véletlenül nem tetszene... Szépen, udvarias módon fogalmazd meg és ne vesd oda úgy, mintha te szartad ( már bocsánat ) volna a spanyolviaszt. Légy normális és kedves olyanokkal, akik rád szánják az idejüket. 

Na, azt hiszem minden problémámat kibeszéltem magamból, szóval ennyi lettem volna :D 

 

5 megjegyzés:

  1. annyira egyetértek, hogy azt nem tudom elmondani XD voilá, megvan egy rokonlelkem

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    Kezdeném rögtön azzal, hogy nem offenzívnak szánom a kommentem, szóval ha esetlegesen ez lenne a gond, akkor én előre szóltam.
    Amit kérlek szépen itt leírsz az szintén a "Sablon blogok, másolás" kategóriába sorolható. Hogy miért is? Vegyük sorra.
    Maga a cikk kísértetiesen hasonlít egy általam látogatott blogon található cikkel. Nem, nem akarok felróni neked a copyzást, és nem szeretném ha véletlenül rám küldenéd a 304 követődet sem, de mivel személyes jó barátom a cikk írója - nevezzük nevén Feilla (nekem csak Leá) így nem állhatom meg szó nélkül a stílusának lemásolását. Márpedig itt a cikk és stílus másolva vannak. Gyerekek, törekedjünk már az egyediségre, könyörgöm! Hiszen ha te is elvárod az igényes, egyedi történeteket, akkor neked is arra kéne törekedni, nemde?
    Szó sincs arról, hogy most betámadlak 'csakazértmert' csupán véleményt írtam. Remélem vagyunk elég érettek és nem kezdünk el itt háborúzni azért, mert valakinek megvan a maga szubjektív(!) véleménye.
    ölel, puszil: Lucifer Prince

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elismerem, százegy és kitudja mennyi ilyen van még... Valahol, bizonyára lehetett olvasni... de nem hinném, hogy másoltam volna bárkiről, mert én így írok így fogalmazok és, aki legalább egy írásomat látta az nem mondhatja, hogy nem így van.... Ha pedig tényleg nagyon sok a hasonlóság még jobban el kellene gondolkodni, azon hogy ki a hibás... mi - kritika/design blogosok - vagy netalántán, azok akikről mi írunk... Csak úgy véletlenségből elolvastad az eddigi bejegyzéseimet? Mert, ha igen láthatod, hogy én tényleg ilyen vagyok.... Sőt, lehet nem is fogalmaztam most annyira bunkón.

      Törlés
    2. Kedves Lucifer!
      Igaz, nem én írtam a cikket, hanem az egyik kedves szerkesztőtársam, de úgy gondoltam, hogyha már elolvastam a véleményed, akkor válaszolok.
      Én is ismerem Leát, - találkoztam is vele már - és beszéltem vele erről az ügyről. Én nem tudom melyik cikkjéről beszélsz, mert komolyan kerestem, de nem találtam. (Linkelnéd, ha megkérlek?)
      Szeretném én is saját szememmel látni a dolgokat, mielőtt ujjal mutogatnék a másikra. (Nem támadás, senki se vegye annak.)
      Én sem akarok itt balhét, és senki sem fogja senkire ráküldeni az olvasóit. (Szerintem ez már nem az óvoda, legalábbis én úgy érzem.)
      Szóval remélem sikerül megbeszélni a dolgokat. Mivel eredetileg én volnék a főszerkesztője ennek az egésznek, így muszáj volt "belepofáznom" a dolgokba.
      Ölel,
      LTP

      Törlés
  3. Sziasztok.
    Szerintem jól megírta Bea ezt a cikket. Lehet hogy máshol is van ilyen de jó hogy ő is leírja.
    Én is próbálok az egyediségre törekedi ami valljuk be igencsak nehéz egy fanficionokkal teli világba. Én ezért is kezdtem nemrég egy olyan történetet amibe bár a fiúk benne vannak de nem bandaként.
    Mindegy a lényeg hogy Bea jól leírta azt amit kell. Én nem vagyok feliratkozva mert telefonról vagyok mindig. Viszont hűséges olvasója vagyok ennek ha jól tudom 8 lánynak.
    Barbi voltam. :-)

    VálaszTörlés