A bűvös harmadik fejezet.

Sziasztok!

Nem régiben találkoztam egy bloggal, melyben az írónő azt állította, hogy minden olvasó a történeteket a harmadik fejezettől kezdi el, és az első két fejezetet, és az esetleges prológust kihagyva. Őszintén szólva, a szemeim már majdnem kigurultak a helyéről, amikor tovább görgettem az oldalon, s megláttam, hogy a története 3.fejezettel kezdődik. Semmi bevezetés, egyből a közepébe csapott, a harmadik résztől kezdve az eseményeket.
Saját véleményem szerint, ez badarság. Szerintem, ha elkezdek egy blogot olvasni, akkor a prológussal,  vagy ha az nincs, az első fejezettel kezdem. Bár lehet, hogy én vagyok egy ufó, aki az elejétől olvassa el a blogokat, de elképzelhetetlennek tartom, hogy kihagyok egy részt, a blogból melyet olvasók, és még le is köti a figyelmemet.
Kedves bloggerina, kinél láttam ezt az egészet, azt írta, azért kezdi az egészet a harmadik fejezettől, mert akkor indulnak be az események. Na de könyörgöm! És a bevezetés hol marad? Rendben, akkor mondjuk adott egy blog, amit egy lelkes író vezet. Az események nem a harmadik fejezetben indulnak be, hanem a tizenharmadikban. Akkor most mi is van? Megbukott az elmélet, miszerint mindig a harmadik fejezettől válik izgalmassá egy blog?
 Én nem várom el egy bloggertől sem, hogy szépirodalmi kisregényt varázsoljon a blogjából, na de a módját adjuk már meg.
A cikket is ezért hoztam, mert mélységesen felháborított, ez az elképzelés. Nektek mi a véleményetek erről? Várom a normális hangvételű hozzászólásokat.
Csók,
L.T.P.~

8 megjegyzés:

  1. Hát öhm. Ki ez a hülye (már elnézést) aki ilyet állít és ilyet csinál? Ez olyan mintha egy érintetlen almának a közepével kezdtem el az evést! Szerintem jó hogy kitetted ezt a cikket, mert lehet, hogy nem csak egy ember van a világon aki ilyet tud tenni!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ez az almás hasonlat tetszett! :) Örülök, hogy hasznosnak találtad a cikket, hiszen tényleg nem bántásból tettem ki, hanem figyelem felkeltésből! :)

      Törlés
  2. Szerintem ez mindenkinek a saját privàlt ügye hogy hogyan írja a blogját és hogyan nem.Szerintem nem lennétek ennyire felháborodva,ha az a bizonyos bloggerina nem úgy rakta volna ki hogy 3. Fejezet hanem 1. Fejezet....
    Legalább nem kell egy csomó olyan fejezetet elolvasni amit ha nem tudnám akkor sem halok bele....
    A másik:elejétől olvastam a Little Horant meg az összes többi történetet amit itt írtál,és szívesen visszaolvastam volna .... Ezért letörlöd? Annyit dolgoztál vele,és személy szerinti véleményem pedig az hogy amit mst csináltál vele jobb lett volna egy új blognak is....
    Nem fogok itt rizsázni,de utószónak legyen az,hogy amióta híresebbb író lettél azóta nagyon megváltoztál olyanba ütöd bele az orrod amibe egyáltalán nem kéne...
    Bius

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Bius!
      Sajnálom, hogy így gondolod. Igen, tény, hogy megváltoztam, de szerintem csak jobb irányba. Én nem szeretném fényezni magamat, de szerintem csak jobb irányba változtam. Én elismerem, régen hatalmas pofám volt, és tényleg volt, hogy kioktattam olyan embereket, akiket nem kellett volna. Értem itt például Czine Vanesszára. Képzeld, mostanra meglehetősen jó kapcsolatot ápolok vele, nagyon aranyos lány. Akit megbántottam, szerintem kellően elnézést kértem tőle, ahogy illik. Mostanában inkább azon vagyok, hogy segítsek!
      Ne haragudj, de a Little Horant azért töröltem le, mert végtelenül gyerekes, és béna volt. Felvállalhatatlan! Nem tudom, mit ettetek rajta annyira.
      1. Sablon volt. Niall Horan húga összejön az egyik 1D taggal.
      2. Többi szereplő a többi 1D taggal.
      Semmi egyedi, semmi jó nem volt benne! Életem legjobb döntése volt, hogy letöröltem. Szerettem volna valami komolyabba kezdeni. Ha ezért neheztelsz rám, akkor ez van. Már komolyan elegem van, hogy mindenki az idióta sablonos LH-val jön. Így döntöttem, fogadd/fogadjátok el!
      "Olyanba ütöm bele az orrom, amibe egyáltalán nem kéne". Ezt miből gondolod? Ismersz Te egyáltalán? Beszéltél velem rendszeresen? Sikerült rendesen kiismerned, vagy csak gondoltál egyet, és ítélkeztél?
      Nem tartom magamat tehetségesnek, még csak jó írónak sem, azért írok, mert szeretem ezt csinálni. A cikk azért született meg, mert szerintem érdekesség volt. Sajnálom, ha nem tetszett. Véleményt kértem a CIKKRŐL, nem rólam.
      " Várom a normális hangvételű hozzászólásokat. " idézem az utolsó sort. Éreztem, hogy valaki nekem esik majd.
      További szép napot!
      LTP

      Törlés
    2. Foggalmam sincs ki az aki igy irja a blogját de én kihangsúlyozom azt is hogy tenyleg a saját ügye hogy hogy irja,de regen te is írtad hogy örülsz hogy vanna olvasóid ,de legfőképpen azért írsz mert szereted azt csináli...
      Én ugyan nem írok blogot csak füzetekbe saját magamnak novellákat,és tudom soha nem fogom őket nyilvánosságra hozni...De ebből csak azt szeretnrm kihozni hogy te is annak idején úgy irtad a Little Horant ahogy neked tetszett,szerintem ő is így csinálja...
      A Little Horant pedig tudod miért szeretem annyira? Mert humoros,tele VOLT olyan fárasztó mégis páratlan viccekkel..
      Bius

      Törlés
    3. Azt is tudom hogy újdonságokra vagysz,magasabb szinten írsz mint a kezdetekkor,de ha nem törölted volna le akkor az új olvasóid is látták volna hogy mennyire tehetséges vagy és mennyit fejlődtél az írás terén...Plusz a kezdő írók legalábbb láthatták volna hogy hova lehet fejlődni....
      Bius

      Törlés
    4. Figyelj, nem azt írtam, hogy mit tudom én Kiss Ilona, így írja a blogját, és mennyire béna ez, és mennyire szar, meg szerencsétlen, hanem csak egy átlagos cikket, mert meglepő volt, és soha senkinél nem láttam még ilyet, érted?
      Én nem akarom, hogy a kezdő írok, avgy akárki más lássa ezt a förmedvényt, amit LH-nak neveztem. Igen, ott kezdtem, soha az életben nem fogom elfelejteni, amint betöltöm a 18-at szeretnék majd egy tetoválást, egy igazi tetoválást, ami örökre emlékeztetni fog életem első blogjára.
      Sajnálom, ha neked fáj, hogy töröltem, de nem tudok már változtatni rajta, és nem is akarok, ugyanis így döntöttem, kérlek, nagyon szépen kérlek, hogy fogadd el a döntésemet. Nehéz volt meghozni, de el sem tudod képzelni, mennyien estek nekem miatta, és, én is emberből vagyok, és mégiscsak rosszul érzem magamat, ha bántanak.És most nem sajnáltatom magamat, csak elmondtam, hogy megpróbáld megérteni a miértjét. Mellesleg ezer, meg ezer bloggerina törölte az első blogját, nekem nem volt szívem megválni ettől a blogtól, mert túl sok szép emlék köt hozzá, ezért is "csináltam át" segítőbloggá. Aztán ki tudja mit hoz még a jövő. Bármi megtörténhet itt.:)

      Törlés
    5. Ja, és nem szeretném ezt itt folytatni, ha továbbra is válaszolni szeretnél, kérlek facebookon tedd meg. Ott megbeszéljük, nem a nyilvánosság előtt. Előre is köszi,:)

      Törlés