Halál kapujában.~


Sziasztok! Így estére, nagyon rossz kedvem volt, így írtam egy kis novellát. Ez nem One Direction .. Remélem, hogy ez ellenben is tetszeni fog.
Jó olvasást! 
A novella a : Halál kapujában címet viseli.Hát igen, ilyen az én formám. Engem régen mindenki csak átvágott, visszaélt a szeretetemmel, és a jóságommal.Mikor még a családommal éltem sokszor  elhatároztam, hogy gonosz leszek, mindenkinek visszafogom adni azt, amit Ő tett velem, de nem ment. Egyszerűen, ehhez nem volt erőm. Gyengének éreztem magamat. A lelkem belefáradt a sok megaláztatásba.
Állítom, életem során többet sírtam, mint bármely újszülött.
Ha egy átlagos ember, akinek az élete maga az öröm, és csoda felnéz az égre, azt látja, hogy mennyi szép csillag van ott. Ha én felnézek az égre, én azt látom, hogy milyen sötétség rejlik e sok csillag mögött.

A kezeimet teljesen kicsípte a hideg téli levegő. A zsebembe nyúltam, ahol a kesztyűmet szoktam tartani, de most valamiért nem találtam a helyén. Perceken belül utolért a felismerés, valószínűleg a elhagytam valahol.
Ekkor azonban a hó elkezdett szemerkélni ..
Ez az [T/N] ez a te formád. - dicsértem magamat.
Már este volt, és nagyon hideg.
Igaz, már megszoktam a hideget, hiszen aki az utcán él, annak már meg kell szokni a folytonos fagyoskodást, és a sok lenéző tekintet.
A kabátom sem új már, tavaly kaptam még a nevelő apámtól, , egy nappal a halála előtt. Ezért is kerültem az utcára ...

A kezeimet a zsebeimbe rejtettem, ha már a kesztyűm elveszett, tartsa valami melegen az így is fagyos ujjaimat.

Lassan bandukoltam a hó esésben, kopott csizmámra csillogó hópelyhek estek, és olvadtak szét rajta. Hátamon a régi, már már szürke - a sok portól - hátizsákom.

Felnéztem az első házra ami mellett elhaladtam. Gyönyörű volt. Az udvaron egy hóember állt, a verenda korlátját izzósor díszítette. Az ablakokban világító díszek tették csodálatosabbá a házat.

Pont jó rálátásom nyílt az ablakra, innen az út széléről.
A nappali közepén egy nagy karácsonyfa állt, körülötte pedig egy hat tagú család állt. Egy felnőtt férfi, és egy nő, és 4 gyerek. 3 kislány, és egy nagyobb fiú.
Az egyik lányka a bátyjába kapaszkodva egy puszit nyomott az arcára. De aranyosak ...
Régen, nálunk is ilyen szeretetben telt a karácsony, míg kislány voltam, és nem kerültem szüleim halála miatt árvaházba. Igaz, onnan is kikerültem, hiszen egy nagyon kedves férfi örökbefogadott, de sajnos Ő is életét vesztette, mint már említettem.

A szemeim lesütöttem, nem illik leskelődni mások után. De hát olyan aranyosak, Ők legalább ott vannak egymásnak. Nekem senkim nincs. Legszívesebben beszaladnék most ebbe a házba, és megölelgetném az össze embert. Főleg azokat az aranyos kislányokat.

Egy mélyet sóhajtottam, torkomat égette a hideg levegő.
Ma sincs hol töltenem az éjszakát - ötlött agyamba a rémisztő gondolat.
A kabátom rozoga cipzárját a nyakamig felhúztam, majd tovább indultam a hófüggöny fátyla alatt.

Mikor már úgy éreztem, hogy nekem elég volt, egy elhagyott ház eresze alá behúzódtam. Lábaimat felhúztam, hátha kicsit átmelegszem.
Kezeimmel átkulcsoltam a lábamat, és az arcomat a térdeimre hajtottam. Egyre jobban fáztam.
Ma igen zord téli idő van, nem szokott ilyen hideg lenni.
Pár perc múlva arra eszméltem, hogy a fogaim halkan egymáshoz csapódnak. Vacogni kezdtem.

Mély levegőket vettem, próbáltam nem a hidegre koncentrálni, de nem tudtam másra összpontosítani. A szívem ezerrel döngette a mellkasomat. Ha ez így megy tovább meg fogok fagyni.

A fejem még mindig a térdeimen pihent. A szemeimet becsuktam, és próbáltam elaludni.
Másodperceken belül sikerült elbóbiskolnom. Legalábbis én azt hittem, hogy alszom, közben pedig megtalált az amitől a legjobban féltem.
Eddig is versenyt futottam a halállal, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer elvesztem ezt a versenyt.
A fény egyre csak közeledett, hirtelen egy melegebb helyre kerültem, ahol minden világos, és fényes volt.
Voltam én ilyen jó? Valóban sikerült rászolgálnom arra, hogy a mennybe kerüljek? Úgy látszik igen, hiszen ez valószínűleg Isten szállása.

3 megjegyzés:

  1. Milyen szomorkás lett.:( És a vége nagyon szép lett.:) Csodálatos lett ez a novella.:))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon szép lett :) Írhatnál többet ilyet, mert tehetséged van hozzá.... :))

    VálaszTörlés