Kritika - Kamuesküvő a láthatáron

Sziasztok! Most egy kritikával érkeztem hozzátok. Ha ismeritek a blogot, felkeltette az érdeklődéseteket a címe, vagy csak érdekel a véleményem róla, olvassátok el a kritikát, illetve a blogot, és ha van véleményetek róla, itt leírhatjátok.
Köszönöm N. Domii-nak, hogy elolvashattam a blogját, és megírhattam róla a véleményemet!


További jó olvasgatást és blogolást kívánok!
M. Mircsi


Kamuesküvő a láthatáron





Kinézet:
  • Fejléc
A fejléced önmagában nagyon szép, semmi kifogásolhatót nem találtam rajta. Nem üres, nincs is telezsúfolva, tetszik a szakadás a baloldalán. Szép munka!
  • Modulsáv:
A modulsávod ezen a blogodon is szép. Egyszerű, rendezett, átlátható. (itt is van egy vessző az egyik képednél)
  • Bejegyzések:
Mivel az egyik blogodról már írtam kritikát, ezért nagyon újat már nem tudok mondani. Ajánlom, hogy itt is kezd beljebb a bekezdéseket, ahogy már a másik történetednél meg is tetted. Csak ugyanazokat tudom mondani: a betűtípus jó választás, nincs telenyomva képekkel, egyedül a bekezdésekkel van problémám, semmi többel.
  • Összességében:
      10/9,75
Szeretném megadni neked a maximális pontszámot, de annyira szúrja a szememet a bekezdés. Már szóltam ezért, meg is fogadtad a tanácsom, nem értem itt miért nem.


Történet/tartalom:
  • Oldalak:
Az oldalaiddal itt is minden rendben van. Te is egy vagy azok a bloggerinák közül, akik képesek frissíteni a frissítendő oldalakat. Tartsd meg ezt a jó szokásod és ne lustulj el!
A rendezett képeid nagyon tetszenek, még egy blogon sem láttam ehhez hasonlót, - ami nem feltétlen jelenti azt, hogy nincs is - nagyon tetszik.
  • Prológus:
Prológusod nem igazán van, mint írtad is, csak egy pár soros bevezetéssel kezdted el a történetet. A néhány sorocska ellenére ez a kis bevezetés is nagyon érdekesre és figyelemfelkeltőre sikeredett. Hiába, akkor is te maradsz a kedvenc bevezető írónőm. :)

      5/5
  • Sztori:
Fantasztikus! Egyedi, vicces, figyelemfelkeltő, izgalmas. Még soha nem hallottam/olvastam/láttam ehhez hasonló történetet. Nagyon jó ötletnek tartom az alaptörténetet, ahogy megcsavarod a dolgokat és nem hagyod, hogy minden olyan gyorsan, könnyedén megoldódjon, a vicceket, a szívatásokat. A fogalmazásoddal csak még élvezetesebbé teszed az olvasását. A leírásaid jók, a gondolatmenetek folyamatosan, nem akadoznak. Egyedül a helyesírással volt itt-ott probléma, néhol csak apróbb elírások voltak, de akadtak olyanok is, amiket rendszeresen elrontottál, ezeket lentebb le is írtam.
Mint írtam a történet tényleg fantasztikus, élvezetes, bár vannak benne olyan események, amik egy igényesebb, több realitást igénylő embernek nagyon szembetűnőek lehetnek. Úgy gondolom, hogy a filmeknek, könyveknek nem kell teljesen reálisnak lenniük, hiszen egy olyan ember, aki kikapcsolódásképpen akarja nézni, olvasni, az nem azt várja, hogy a dolgok pontosan úgy történnek majd, mint a valóéletben. Valóban kicsit furán jött ki, hogy Brad akkorát hazudott az apjának, hogy elrabolta a barátja húgát, és hogy ezt az egészet csak azért tette, hogy az apja utolsó fél évében boldog legyen, megkapjon mindent, amit szeretett volna. Tagadhatatlanul ezek a dolgok tették érdekessé, ezért nem mondom, hogy változtass rajtuk, mert én azok táborát erősítem, akik úgy gondolják, néha az irreális dolgoknak is van helyük a valóságban játszódó történetekben. De természetesen csak mértékkel.
Már csak annyit tudok mondani, hogy csak így tovább, ne hagyd abba az írást! :)

      5/5
  • Karakterek: 
Még csak öt fejezet van fenn, ezért nagyon nem ismerhettük még meg a szereplőket. Egyedül Bradley személyiségéből kaphattunk egy kis ízelítőt. Nekem kicsit bizonytalannak és bátortalannak tűnt. Tipikus olyan ember, aki állandóan azon rágódik, hogy mit rontott el. Kicsit bátortalanul áll a dolgokhoz, nem egy határozott, beképzelt, önbizalomtól túltengő egyéniség. Sok olyan történetet olvastam már, ahol a szereplők a történet haladtával elveszítik belső tulajdonságaiknak sajátosságait, de a te szereplőid megtartották őket ezen az öt fejezeten belül és remélem a továbbiakban is sikerül sajátjuknak tudniuk, még ha kicsit csiszolódnak is közben.

      5/5
  • Fejezetek:
                 2.fejezet
Helyesírási hibák:
az óta - azóta (egybeírandó)

Egyéb hibák:
"Most pedig egy gyógyíthatatlan betegség ledönti őt a lábáról..."
Az agydaganat nem gyógyíthatatlan betegség. Az agydaganatok kezelésében sebészi, sugár- és kemoterápiás eljárás valamelyikét, vagy azok kombinációját alkalmazzák. Persze ez sem jelenti azt, hogy az illető nem fog meghalni, de az agydaganat NEM gyógyíthatatlan.

                 3.fejezet
Helyesírási hibák:
ez után - ezután (egybeírandó)

  • Összességében:
      10/10
Szépen kidolgozott történet. Kikapcsolt, megnevettetett, és öröm volt olvasni. :)


1 megjegyzés:

  1. Kedves M. Mircsi,
    köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és megírtad a véleményed. Ezúttal sem áll módomban szembeszállni veled (mert nem is nagyon lehet). Igen, határozottan elfelejtettem ennél a blogomnál is beljebb intézni a bekezdéseket, de ezt a hibát rögvest orvosolni fogom. :) Az ez után, az óta dolgokat pedig néha azért írtam külön, mert a word aláhúzta zölddel, de ezentúl mindenképp változtatok, jobban ügyelek ezekre. A betegséget tekintve pedig az, hogy gyógyíthatatlan, Bradley saját, kétségbeesettnek nevezhető gondolata volt, amit a fejében csak a későbbiekben fog tisztázni. (Már ha szabad így beszélnem az általam megalkotott emberről. :D)
    Köszönöm a kedves szavakat, és a pontokat egyaránt, az különösen jól esett, hogy a kedvenc bevezető írónődnek hívtál.
    Úgy látszik, a sok blogba fektetett munkám nem volt hiábavaló. :)

    N.Domii, xx

    VálaszTörlés